JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Novi transferi u socijalnoj zaštiti

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, potpisao je sa predstavnikom lokalne samoupraveopštine Medveđa,Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.

Ukupno opredeljena sredstvaiz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za lokalne samouprave u celoj Srbiji za ovu namenu je 756 miliona dinara, a prednost su imale opštine/gradovi sa nižim stepenom razvijenosti. Obzirom da opština Medveđa spada u IV grupu razvijenosti, namenski transfer je dodeljen bez obzira na obezbeđeno učešće u finansiranju usluga socijalne zaštite iz svoje nadležnosti.

Opštini Medveđa je opredeljen iznosod 1.485.181,59 dinara na godišnjem nivou, i toza unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama.na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.

Ispred opštine Medveđa, Ugovor je potpisao predsednik opštine, dr Nebojša Arsić

Usluge iz nadležnosti JLS koje će se finansirati sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvatilište, usluge ličnog pratioca detetu sa inavliditetom, usluge personalne asistencije dostupne punoletnim licima sa invaliditetom, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, kao i ostale usluge socijalne zaštite.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print