Novi transferi u socijalnoj zaštiti

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, потписао је са представником локалне самоуправеопштине Медвеђа,Уговор о наменским трансферима у социјалној заштити.

Укупно опредељена средстваиз Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за локалне самоуправе у целој Србији за ову намену је 756 милиона динара, а предност су имале општине/градови са нижим степеном развијености. Обзиром да општина Медвеђа спада у IV групу развијености, наменски трансфер је додељен без обзира на обезбеђено учешће у финансирању услуга социјалне заштите из своје надлежности.

Општини Медвеђа је опредељен износод 1.485.181,59 динара на годишњем нивоу, и тоза унапређење постојећих и развијање нових услуга социјалне заштите у локалним самоуправама.на основу Уредбе о наменским трансферима у социјалној заштити.

Испред општине Медвеђа, Уговор је потписао председник општине, др Небојша Арсић

Услуге из надлежности ЈЛС које ће се финансирати средствима из наменских трансфера подразумевају дневне услуге у заједници, услуге смештаја у прихватилиште, услуге личног пратиоца детету са инавлидитетом, услуге персоналне асистенције доступне пунолетним лицима са инвалидитетом, саветодавно-терапијске и социјално-едукативне услуге, као и остале услуге социјалне заштите.

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net