JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Prokuplje u znaku Kaličanina i Kričakove

Prokuplje: Po sistemu nikad nije kasno , važno je da je obeleženo i održano u Prokuplju je tadicionalno poslednjih nekoliko godina u hotelu Aleksandar održano zvanično proglašenje njabolji sportstista pojedinaca  i sportskih koletiva za 2019 godinu u utorak 18 ferbuara.

U prelepom anbijentu ovog ugostiteljksog obejkta Generani sekretar Božidar Jović sa svomi saradnicima iz Sportskog saveza grada Prokuplje odradio je taj deo posla savršeno dobro. Dodela priznanja najboljima.

Žiri je predhodno zasedao i doneo odluke u svim kategorijama koji su sportisti zadovoljili i bili zaslužni da se njihova imena nađu na spisku najboljih.

Žiri je za  Sportistu godine iazbrao potuno zasluženo Ivana Kaličanina fudbalera i kapitene OFK Topličanina , koji je dugogodišnjim igrama za ovaj uzoran sportski koletiv i to zalslužio. Zato je i popularni „Kalča“ prilikom predaje priznanja pobrao aplauze svih prisutnih u sali ovog restorana.

Za Sportsikinju 2019 godine žiri je proglasio Danijelu Kričak rukometašici ŽRK Toplilanin iz  Prokuplja koja je takođe poput njenog kolege iz muškog dela potpuno zalsužila ovako laskavo priznaje. Takođe je i ona pobrala aplauze svih prisutnih prilikom dodele ovog laskavaog priznaja.

Ali ipak da krenemo redom  pošto se svim prisutnim obratio potpredsednik Sportskog saveza grada Prokuplja N.  Cvetković a potom i većnicaza sport u vladi lokalne samouprve Maja  Ranđelović uručene su nagarde u kategoriji perspektivni mladi sportsisti grada Prokuplja su: Pavle Veselinović-GK Topličanin,

Petar Đorđevivić –Planiarsko skijaški klub Toplica, Luka Perić-RK topličanin,Vojin Videnović- KK Toplilanin, Marta Nešić SK Toplilanin 1887, Jovan Arsenijevič KK  Prokuplje, Veljko Pavlović MOK Topličanin 97, Anđela Anđelović ŽOK Topličanin Sofija Potić-OK Topličanin, Staša Koprivica ŽOG Topličanin 2002.

U kategoriji Pionira po treći put za redom izabran je Uroš Grujić iz GK Topličanin, dok je Pionirka godine Neda Stojanović iz ŽOK Toplilanin 2002.

U kategorini Kadeta za Kadeta godine izabran je Nemanja Minić iz MOK Topličanin,  a za  Kadetkinju godine Teodora Janićijević iz OK Topličanin.

U kategoriji Juniora za Junora  godine izabran je Lazar Lazović iz KK Topličanin, dok je najbolja Junioraka  Anastasija Stošić iz ŠK. Topličanin.

U kategodiji Seniora nagarđeni su za najboljeg trenera godine proglašena je Ana Benderić iz Š.K Topličanin.

Nagradu za živodno delo dodeljeno je Ljubiši Milosavljeviću iz RK Toplilanin inače  Generalni sekretar ovog kluba.

Za njabolji sportski kolektiv proglašen je OFK Topličanin člana Srpske fudbalske lige istok, koji je proše godine izborio povratak u ovm društvu.

Dodelejna su i podshuma priznanja za ono što su dali sportu u Prokuplju a to su: Midrag Pavlović- Paja iz Streljačkog kluba Topličanin i Vladimir Milenković-Pulja iz BK Topličanin.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print