JugSport.net

sportski portal južne Srbije

“Orlići“ sutra za polufinale

ATINA – Kadetska reprezentacija Srbije (2002. i mlađi) koja se trenutno nalazi na Mediteranskim igrama u Atini, sutra od 19 časova, boriće se za polu-finale sa ekipom Tunisa. Posle šest mečeva i salda od pet pobeda i jednog nerešenog ishoda možemo zaključiti da naša reprezentacija u završnicu turnira ulazi sa velom favorita. U dosadašnjem delu prvenstva istakli su se igrama Mateja Dodić i Predrag Mijatović, a Teodorović je pružio šansu drugog dana i igraču niškog Železničara inače debitantu Andreju Ačkoviću koji je jedan od sedmorice južnjaka, kao i Antonijeviću dečaku rođenom 2004. godine.
Nakon grupne faze koju su završili furiozno na liderskoj poziciji, momci selektora Đorđa Teodorovića će sutra od 19 časova na megdan ekipi Tunisa.
Ova najtalentovanija rukometna reprezentacija Srbije, prema rečima stručnjaka, u poslednje dve decenije u meč sa Tunisom ulazi hladne glave i sa željom za pobedom.
Inače, treba spomenuti da okosnicu čine čak sedmorica momaka sa juga Srbije a to su uz gore pomenutog Ačkovića: Stefan, Mateja i Lazar Dodić (Vranje) Uroš Simić, Aleksandar Cenić (Leskovac) i Predrag Mijatović (Blace).
Mladi rukometaši čiji su kormilari dvojac niške “Želje“ Teodorović-Bokić su se za ovo prvenstvo pripremali u Žitorađi od 13-15. februara, te publika u ovoj maloj varoši na jugu sa uživanjem prati mečeve državnog tima.
Inače pobednik meča između Srbije i Tunisa ide na pobednika meča između Hrvatske i Egipta.

FOTO: RSS

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print