JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Minimalac Lebančana u Jagodini

GFK JAGODINA –RADAN 0:1 (0:0)

Jagodina. Gradski stadion pod Đurđevim brdom. Gledalaca 100. Sudija: Slobodan Mitrović (Jagodina). Strelac :Ivanović u 68 minutu.

JAGODINA: Vasić, Sujić,Radulović, Stojković, Lukić, Matić, Balabanović, Vujić, Stamenković, Maljković, Mićunović. Igrali su još: Dinić, Dzolić, Mladenović, Ignjatović,  A.Stamenković, Sekulić, Stanković, I. Stojanović, Pavlović, A. Stanković, Todorović, Cvetković, Đermanović, Maksimović, Jovanović.

RADAN: D. Cakić, P. Cakić, M. Kostić, Stojanović, Marinković,  A.Stamenković, Krstić, Mitrović, M. Stanković, Smiljković, Stoicev. Igrali su još: M. Mitić, Stoilković, Zarić, Cvetković, Ivanović, Živković.

Po idealnim vremenskim uslovima za ovo doba godine u prijateljskom odmeravanju snaga dva Srpskoligaša, Radan je bio spretniji tim  i sa jednim pogotkom suret rešio u svoju korist pogotkom sve boljeg mladog napadača Ivanovića u 68 minutu igre.

Već na samom početku utakmice kolosalna prilika za domaće kada se u njoj našao Mićunović ali je golman Lebančana  odlićnom intervencijom sprečio siguran pogodak. Več u 13 minutu munjevita akcija gostiju iz Lebana, kapiten Miloš Stanković je ušau  u gol šansi odlično šutirao ali je lopta završila u prečku, dok je nemoćni golman Vasić samo pogledom ispratio let lopte.

Još jednom je u prilici bio Mičunović u 29 minutu ali je ponovo pobednik bio golman gostuju. Samo dva minuta kasnije posle nekoliko uzastopnih korerea neko od igrača domaćih je uputio udarac glavom , ali je  D. Cakić ponovo bio na visini svog zadatka. Još jedna prilika za goste iz Lebana u 35 minutu  u kojoj se našao Smiljković  po levoj strani, i kada je pokušao da uposli M. Stankovića njegovo nameru prozo je Sujić i otklonio opasnost.

U drugom delu šef stuke domaćina Ljubiša Stamenković na teren je izveo potpuno drugi tima, ali su domaći i dalje nastavili sa pritiskom na goste, koji su se odlično branili i nakraju odbranili. Igrao se 65 minut kada je u prilici bio Pavlović ali je rezevista na golu gostiju M.Mitić odlično odbranio , da bi samo minut kasnije u prilici bio I. Stojanović, ali je šutirao preko gola.

I kako to biva kazana za domaćine usledila je  u 68 minutu igre kada je postignut i jedini pogodak na utakmici. Odlična akcija gostuju koju je započeo Mitrović, da bi Stoicov na levoj strani odlično uposlio Ivanovića , koji je preciznim udarcem u supprotni ugao nemoćnog  Dinića poslao lotu i mrežu.

Do kraja susreta još jedna prilika za goste iz Lebana kada je Ivanović odlično pronašao  Mitrovića ispred samog gola ali mu je lopta zamalo pobegla.  U samom finišu da je kapiten Lebančana M. Stanković bio malo energičniji da   je uputio udrac malo ranije, da nije hteo da se poigra sacelom odbrnom domačina možda bi  da je  uputio udarac na gol možda i udvostučio prednos  svog tima.