JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SA “ČAIRA” U SRED BAVARSKE U NEMAČKOJ

Niš : Da „iver ne pada daleko od klada“ očigledan primer je Nikole Stevanovića  dvadesetčetvorogodišnjeg dojučerašnjeg  fudbalera Niškog Radničkog i kapitena,  od skora Drugoligaša iz Nemačke u srcu Bavarske 50 km udaljen grad od Minhena FK Ingloštat 04 iz istoimenog grada.

Klub je prošle godine bio član Bundes lige Nenačke. Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo na dve godine, jer su vlasnici kluba odnosno Stručni štab uvrstili Nikolu u standarni sasatav tima. Dobre igre u poslednje vreme u Radničkom kada je i dva puta u 15 i 18 kolu Nikola Stevanović bio u timove kola  Super lige Srbije.Nikola je i prošle godine bio sa A repenzentacijom na turneju u Dominikansku repubiliku  i odgrao  odlično za A selekciju Srbije.

Svoju igračku karijeru počeo je u FK Naša Krila1936 iz Belotinca,gde mu je trener bio odac Srđan, potom je prešao u školu fudbala „Filip Filipović“ kod trenera Srđana Ristića, da bi potom prešao u  Super ligaša Radaničkog gde je bio duži vremenski period, čak dospeo i do seniorskog tima i kapitenske trake.

Rekosmo ona stara izreka „ Iver ne pada daleko od klada“ odnosi se na oca Srđana popularnog Ajše,i sina Nikole jer je otac  branio boje Žitorađe i Radana, a ljubitelji fudbala u Lebanu u dan danas pamte   “makazice“ popularnog Ajše kada je postigao pogodak za goste iz Žitorađe i doneo svom timu bod. Sada je „alfa i omega“ u Zonašu Naša Krila 1936 iz Belotinca kao prvi čovek kluba

.

O transferu svog sina Nikole kaže: Srećan sam što se iz fudbalske loze  Stevanović sin Nikola izborio dobrim igrama u Radanički i pronašao klub u Nemačkoj, gde je odmah postao i standarni prvotimac.

Trud koji sam uložio za njegov razvoj me raduje ne zbog toga što se finansiski ispatilo već više što je uspeo i moje srce je sada što bise reklo puno jer je  u svojoj fudbalskoj karijeri upornim i samopregornim radom uspeo da  sebi trasira put i napreduje  u daljoj fudbalskoj karijeri

a meni zadovolji sve  fudbalske apetite i novac potrošen i vreme izgubljeeno ovog trenutka je u drugom planu. Kao otac koji sam u fudbalu proveo svoj život ništa mi drugo ne preostaje nego da sinu Nikoli

poželim uspešnu fudbalsku karijeru u Nemačkoj i da dobrim igrama jednog dana postane član nekog renomiranijeg kluba u ovoj zemlji.Verovao sam u svog sina Nikolu i verovaću i dalje da će se njegove i moje želje ostavriti.

Ni mi iz najčitanijeg Sportskog portala  JUGSPORT.NET nemožemo ostati ravnodušni već takvom dobrom fudbaleru a pre svega i momku da poželimo takođe dobre igre i mnogo uspešnu fudbalsku karijeru.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print