JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Podela na ravne časti

Lebane: Gledalaca 20. Sudija:  Nemanja Mitrović ( Prokuplje) 6. Strelci: Miloš Stanković za Radan u  77 min, Nikolić  61(penal) za Budućnost. Žuti kartoni: P. Cakić, Marinković, Ivanović, / Radan), Nikolić, Miletić (Budućnost).

RADAN: D. Cakić 7, P. Cakić 6 Milošecić –( Marko Stanković 6), Dojčinović 6,5 ( Dodić-), Mariković  7, Ivanović 6 ( Grozdanović-), Stojanović 6,5 ( Stefan (S) Kostić 7), Krtsić 7, Miloš Stanković 7,  Smiljković 6, Mitrović  7.

BUDUĆNOST(P): Babić 8, Milošević 6,5,  A. Cvetković 6, Ranđelović 7, Đorđević 6 ( V. Stojanović-), Krstić 7, A. Stojković 5, Nikolić 7 ( Branković-), Ikić 7 ( Dimitrijević-), Đ. Cvetković 6 ( Stošković-), Miletić 6 ( Stefanović-).

Igrač utakmice: Babić

Još jedna nepriajtnost po meni kao novinaru pred početak utakmice u Lebanu. Šef obezbeđenja Srđan Mitić  je tražio od mene kao novinara da potpišem se na spisak da sam gledalac u protivnom da napustim tribine. Čak je to u jednom mahu podržao i delegat utakmice Darko Rasinaciz Kruševca. Koji je takođe zahtevao od mene da moram da potpišem. Ali je ipak shvatio da sam upravu I rekao da ostanem na tribune I radim svoj posao . Došlo je i obezbeđenje da me udalji sa tribine. Ostao sam dosledan  da ja nisam gledalac, već služebno lice na ovoj utakmici.. Ovakvo ponašanje nije prvi put prema meni od strane pojedinaca iz mog matičnog kluba. To je podržao i sam predsednik kluba, koji je rekao ako ne želi da potpiše zna se šta mu sledi da napusti tribine. Kome ja smetam kao novinar Sportskog Žurnala I svog portal Jugsport.net pitam se sa pravom. Dali sam tako nešto zaslužio pose 25 godina pisanja za FK Radan. Izgleda da se ponavljaju scene koje sam doživljavao pre 15 I više godina od istog komesara za bezbednost kada mi  je tada tražio ličnu kartu za ulazak u službene prostorije FK Radana.

Početak utakmice pripao je domaćem sastavu. Več u drugom minutu Krtsić je izbio sam pred golmana Babića ali je udarac završio u levu stativu gola gostiju.

U 8 minutu kazneni udarac za domaćina. Nepropisno je zaustavljen u protivničkom kaznenom protoru Ivanović. Udrac je izveo Smiljković ali je golman Babić prozro njegovu nameru i odbranio taj udarac.  Još jednom je u 16 minutu bio u prilci Krtsić ali ni ovog puta nije bilo ništa od pogotka.

U 26 minutu posle sudara na sredini terena Ikića i Miloševića deblji kraj je izvukao domaći igrač , koji je zbog povrede morao da napusti teren. U poslednjim trenutcima prvog dela igre Smiljković  je iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane pogodio prečku, umalo da se iskupi za promašeni penal.

U drugom delu već u 50 mintu kolosalna prilika za goste. Neuspela ofsajd zamka domaće odbrane i sam pred golmana D. Cakića izbio je rezevista  Stefanović ali je golman domaćih bravuroznom intervencijom sprečio siguran pogodak.

Gosti su u  61 minuta prvi došli u voćstvo. Polse pada i navodnog  igranje rukom P. Cakića sudija  Mitrović je po njegovoj proceni pokazao na kazneni udarac. Protestvolavi su domaći igrači ali nije i urodilo plodom. Udrac je izveo Nikolić, golman domaćih je prozto nameru ali je lopta ispod njegove ruke završila u mrežu.

U 80 minutu konaćan rezultat na utakmci kad je posle centar šuta Mitrovića kapiten Miloš Stanković glavom poslao lotu u sam gornji levi ugao , a golman Babić je ostao nemoćan da bilo šta učini. Podela na ravne časti prema prikazanoj igri jednog i drugog tima je najpravedniji ishod na ovoj utakmci.

V. STEVANOVIĆ

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print