JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Četvrtfinale koji obećava dobar boks

Prokuplje: Hala sportova „Dr Zoran Đinđić“. Gledalaca 1000. Sudije: Nebojša Živanović, Boban damnjanović, Vladimir Savić ( Kragujevac), Momčilo Jakovljević ( Petrovac na Mlavi), Amela Melegi ( Novi Sad), Nemanja Milutinović( Loznica9, Zoran Andrić( šabac), Živan Simić (Niš), Dragomir Petrović (Prokuplje).

REZULTATI PO KATEGORIJAMA: Velter ( 69 kg): Damnjan Grmuša ( BK Desport-SM) – Miloš Obradović ( Roki-Loznica) 2:0 ( K:O u I rundi).Saša Todorović ( BK Kragujevac) – Nikola Živanović( Metalac –V) 0:2 ( Prekid u II rundi). Zijad Sadiković (BkToplica-Pr) – Stevan Krnić ( BK Kragujevac) 0:2 ( Prekid u II rundi), Vladimr Gubaš (BK Sombor) – Velibor Pucar ( BK Radnički-BG) 0:2.

Srednja kategorija -75 kg: Aleksa Marković (BK Metalac-V) – Nikola Jovanović ( BK Radnički-BG ) 2:0, Aleksandar Rajičić ( BK Despot-Sm) – Nikola Đuka ( BK Grantest- Laz.) 0:2, Duško Đurašević ( BK Ivanjica ) – Dejan Dašić ( BK Radnički-Kg) 0:2 ( Prekid u I rundi), Aleksa Mitić ( BK Jug-Box –Le ) – Vladimir Đorđević (BK Morava –VH) 2:0.

Poluteška kategorija – 81 kg: Sandro Poletan (BK Petrovardin – Zr ) – Robert Halas (BK Metalac –Va) 2:0, Miladin Kostić ( BK Brća Ribać- Bg) – Geard Ajetović ( BK Metalac –Va) 0:2, Filip Zdravković- (BK Stanković-Ni) – Stefan Šarančić (BK Čukarice- Bg) 0:2.

Teška -91 kg: Vukašin Obradović ( BK Stanković-Ni) – Tadija Nikolovski (BK Heroj-Bg) 0:2.

U kategoriji žena Seniorke: Muva – 51 kg: Nina Radovanović – Sandra Maran ( BK Gard- Vršac) 2:0. Poluvelter – 64kg: Marija Živković ( BK Radnički –Ni) – Nikolina Gajić ( BK Rađevac –Krupanj) 0:2.

U prelepoj hali sportova „Dr. Zoran Đinđić“ u Prokuplju prvog dana održane su prve četrtfinalne borbe u kategoriji Seniora. Održano je 12 mečeva od toga po četiri u Velter i Srednjoj kategoriji, u Poluteškoj tri, dok je u Teškoj održana samo jedna borba. U kategoriji Senorki održano je dva meča u Muva i Poluvelter kategoriji. Kvalitet borbi prvog dana takičenja nagoveštava još bolje bobe u prepstala tri dana.

Već u prvom meču u Velter kategoriji Damnjan Grmuša iz Smedereva za samo jedan minut borbe, „počistio“ je sa ringa mladog boksera Miloša Obradovića iz Loznice zadavši mu nekoliko preciznih udaraca, od kojih je poslednji u pleksus poslao Obradovića na pod, pa je Mediscinska ekipa jedini put na meču intervenisla. U drugoj borbi takođe Je Miloš Živanović bio bolji od Saše Todorovića iz Kragujevca , pa je sudija u ringu u drugoj rundi prekinuo nervnopravan duel ova dva boksera. U trećej borbi dana jedini predstavnik iz Prokuplja Zijad Sadiković nije mogo da odoli naletima iskusnog i daleko boljeg Krnića , pa je sudija u ringu prekinuo nervnoprvnu borbu u drugoj rundi . U četvrtom meču u ovoj kategoriji Gubaš iz Sombora nije uspeo da nadvisi svog boljeg protivnika Pucara iz Beograda pa je jednoglasnom odlukom sudija poražen. Prva borba u Sednjoj kategorij, odnosno peta po programu održane je između Markovića iz Valjeva i Jovanovića iz Beograda koju je jednoglasnom odlukom sudija dobio bokser iz Valjeva. U drugom meču u ovoj kategoriji sastali su se Rajčić iz Smedereva i Đuka iz Lazarevca. Pobedio je bolji na meču Đuka i to potpuno zasluženo jer je bio bolji čitavog toka. Dašić iz Kragujevca nije imao doraslog protivnika u Đuraševića iz Ivnajice, pa je sudija u ringu nervnopravan duel prekinuo već u prvoj rundi i spasio mladog boksera iz Ivnajice težeg iskušenja. Leskovčanin Aleksa Mitić je odličnom taktikom i dobrim boksom zasluženo pobedio boksera iz Vladičinog Hana Đorđevića i trasiro put u polufinale.

U Poluteškoj kategoriji u prvom meču viđen je najslabiji meč prvog dana, bezobzira što su bokseri ostali na ringu sve tri runde. Meč je više ličio na sparing ne borbu za plasman u polufinale. Ipak sudija u ringu je podigao ruku Poletanu iz Zrenjanina, dok je poražen bokser Halas iz Valjeva. U drugom meču u ovoj kategoriji pojavio se i nedašnji profesionalac Gerhad Ajetović sada član Metalca iz Valejva i svi su očekivali brzi završetak meča. Međutim njegiv protivnik mladi Mladen Kostić iz Beograda je pružio dostojan otpor, na momente i bio bolji protivnik u ringu. Ipak sudija u ringu je podigao ruku iskusnom Ajetoviću od koga se očekivalo mnogo više na ovom meču. Treći meč u ovoj kategoriji i čak 11 ovog prvog dana odžan je između boksera iz Niša Zdravkovića i Šarančića iz Beograda u kome je bio bolji bokser sa Čukarice i sudije su mu zalsuženo dodelile pobedu.

Jedina borba u Teškoj kategoriji održana je između Nikolovskog iz Beograda i Obradovića iz Niša u kome je Beograđanin bio bolji i izborio plasman u polufinale.

U kategoriji Senorki , odnsno žena održano je na kraju dva meča u kome je u prvom Nina Radovanović bila bolja od Marinove iz Vršca, dok je u drugmom meču dama Gajićeva iz Krupnja bila bolja od prestavnice Živkovićeve iz Niša.

Borbe drugog dana četvrtfinala za danas (četvrtak) zakazane su od 15 časova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print