Četvrtfinale koji obećava dobar boks

Prokuplje: Hala sportova „Dr Zoran Đinđić“. Gledalaca 1000. Sudije: Nebojša Živanović, Boban damnjanović, Vladimir Savić ( Kragujevac), Momčilo Jakovljević ( Petrovac na Mlavi), Amela Melegi ( Novi Sad), Nemanja Milutinović( Loznica9, Zoran Andrić( šabac), Živan Simić (Niš), Dragomir Petrović (Prokuplje).

REZULTATI PO KATEGORIJAMA: Velter ( 69 kg): Damnjan Grmuša ( BK Desport-SM) – Miloš Obradović ( Roki-Loznica) 2:0 ( K:O u I rundi).Saša Todorović ( BK Kragujevac) – Nikola Živanović( Metalac –V) 0:2 ( Prekid u II rundi). Zijad Sadiković (BkToplica-Pr) – Stevan Krnić ( BK Kragujevac) 0:2 ( Prekid u II rundi), Vladimr Gubaš (BK Sombor) – Velibor Pucar ( BK Radnički-BG) 0:2.

Srednja kategorija -75 kg: Aleksa Marković (BK Metalac-V) – Nikola Jovanović ( BK Radnički-BG ) 2:0, Aleksandar Rajičić ( BK Despot-Sm) – Nikola Đuka ( BK Grantest- Laz.) 0:2, Duško Đurašević ( BK Ivanjica ) – Dejan Dašić ( BK Radnički-Kg) 0:2 ( Prekid u I rundi), Aleksa Mitić ( BK Jug-Box –Le ) – Vladimir Đorđević (BK Morava –VH) 2:0.

Poluteška kategorija – 81 kg: Sandro Poletan (BK Petrovardin – Zr ) – Robert Halas (BK Metalac –Va) 2:0, Miladin Kostić ( BK Brća Ribać- Bg) – Geard Ajetović ( BK Metalac –Va) 0:2, Filip Zdravković- (BK Stanković-Ni) – Stefan Šarančić (BK Čukarice- Bg) 0:2.

Teška -91 kg: Vukašin Obradović ( BK Stanković-Ni) – Tadija Nikolovski (BK Heroj-Bg) 0:2.

U kategoriji žena Seniorke: Muva – 51 kg: Nina Radovanović – Sandra Maran ( BK Gard- Vršac) 2:0. Poluvelter – 64kg: Marija Živković ( BK Radnički –Ni) – Nikolina Gajić ( BK Rađevac –Krupanj) 0:2.

U prelepoj hali sportova „Dr. Zoran Đinđić“ u Prokuplju prvog dana održane su prve četrtfinalne borbe u kategoriji Seniora. Održano je 12 mečeva od toga po četiri u Velter i Srednjoj kategoriji, u Poluteškoj tri, dok je u Teškoj održana samo jedna borba. U kategoriji Senorki održano je dva meča u Muva i Poluvelter kategoriji. Kvalitet borbi prvog dana takičenja nagoveštava još bolje bobe u prepstala tri dana.

Već u prvom meču u Velter kategoriji Damnjan Grmuša iz Smedereva za samo jedan minut borbe, „počistio“ je sa ringa mladog boksera Miloša Obradovića iz Loznice zadavši mu nekoliko preciznih udaraca, od kojih je poslednji u pleksus poslao Obradovića na pod, pa je Mediscinska ekipa jedini put na meču intervenisla. U drugoj borbi takođe Je Miloš Živanović bio bolji od Saše Todorovića iz Kragujevca , pa je sudija u ringu u drugoj rundi prekinuo nervnopravan duel ova dva boksera. U trećej borbi dana jedini predstavnik iz Prokuplja Zijad Sadiković nije mogo da odoli naletima iskusnog i daleko boljeg Krnića , pa je sudija u ringu prekinuo nervnoprvnu borbu u drugoj rundi . U četvrtom meču u ovoj kategoriji Gubaš iz Sombora nije uspeo da nadvisi svog boljeg protivnika Pucara iz Beograda pa je jednoglasnom odlukom sudija poražen. Prva borba u Sednjoj kategorij, odnosno peta po programu održane je između Markovića iz Valjeva i Jovanovića iz Beograda koju je jednoglasnom odlukom sudija dobio bokser iz Valjeva. U drugom meču u ovoj kategoriji sastali su se Rajčić iz Smedereva i Đuka iz Lazarevca. Pobedio je bolji na meču Đuka i to potpuno zasluženo jer je bio bolji čitavog toka. Dašić iz Kragujevca nije imao doraslog protivnika u Đuraševića iz Ivnajice, pa je sudija u ringu nervnopravan duel prekinuo već u prvoj rundi i spasio mladog boksera iz Ivnajice težeg iskušenja. Leskovčanin Aleksa Mitić je odličnom taktikom i dobrim boksom zasluženo pobedio boksera iz Vladičinog Hana Đorđevića i trasiro put u polufinale.

U Poluteškoj kategoriji u prvom meču viđen je najslabiji meč prvog dana, bezobzira što su bokseri ostali na ringu sve tri runde. Meč je više ličio na sparing ne borbu za plasman u polufinale. Ipak sudija u ringu je podigao ruku Poletanu iz Zrenjanina, dok je poražen bokser Halas iz Valjeva. U drugom meču u ovoj kategoriji pojavio se i nedašnji profesionalac Gerhad Ajetović sada član Metalca iz Valejva i svi su očekivali brzi završetak meča. Međutim njegiv protivnik mladi Mladen Kostić iz Beograda je pružio dostojan otpor, na momente i bio bolji protivnik u ringu. Ipak sudija u ringu je podigao ruku iskusnom Ajetoviću od koga se očekivalo mnogo više na ovom meču. Treći meč u ovoj kategoriji i čak 11 ovog prvog dana odžan je između boksera iz Niša Zdravkovića i Šarančića iz Beograda u kome je bio bolji bokser sa Čukarice i sudije su mu zalsuženo dodelile pobedu.

Jedina borba u Teškoj kategoriji održana je između Nikolovskog iz Beograda i Obradovića iz Niša u kome je Beograđanin bio bolji i izborio plasman u polufinale.

U kategoriji Senorki , odnsno žena održano je na kraju dva meča u kome je u prvom Nina Radovanović bila bolja od Marinove iz Vršca, dok je u drugmom meču dama Gajićeva iz Krupnja bila bolja od prestavnice Živkovićeve iz Niša.

Borbe drugog dana četvrtfinala za danas (četvrtak) zakazane su od 15 časova.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net