JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Darko Stanković furiozno do polufinale

Prokuplje. Gledalaca 1.500. Sudije: Nebojša Živanović, Boban Danjanović, Vladimir sarić ( Kragujevac), Momčilo jakovljević ( Petrovac na Mlavi), Amela Melegi( Novi Sad ), Nemanja Milutinović ( Loznica), Zoran Andrić( šabac), Živan Simić( Niš), Dragomir Petrović(Prokuplje).

REZULTATI: SENIORKE: Bantam do 54 kg: Jovanka Radulović ( BK Profesionanac- Pan.) – Ivana Stanojev ( BK EF 89 – NS) 0:2, Jovana Janković ( BK Majdanpek )- Snežana Smiljković ( BK Omladinac –BGD ) 0:2 ( Prekid u I rundi).

SENIORI: Laka do 60 kg: Nemanja Gavrilović ( BK Despot-SM)- Nenad Momirski ( BK Petrovgrad – ZR. ) 2:0, Nikola Magovac ( BK Radnički-BG ) – Rastko Milosavljević ( BK Zvezda- BGD ) 0:2 ( Bez borbe).

Poluvelter do 64kg: Aleksandar Konovalov ( Palmini Tigrovi-Jag.) – Kosta Kostić (BK Partizan-BG) 2:0 ( Prekid u I rundi), Aleksa Stošič ( BK 037-Kruš) – Vikotor Ristić ( BK Radnički –KG) 0:2.

Srednja do 75 kg: Danijel Filipović ( BK Loznica )- Stefan Ristanović ( BK Rokica-Lo) 2:0, Filip Adanović (BK Kragujevac) – Miroslav Savić (BK Metalac-Va) 0:2, Aleksa Marković (BK Metalac –Va) – Nikola Đuka ( BK Grejtest – Laz) 2:0. Dejan Dašić ( BK Radnički –Kg) – Aleksa Mitić ( BK Jug- B ox –Le) 2:0 ( Prekid u III rundi),

Poluteška do 81 kg:Stefan paunović ( vitez-Ni) – Nikola Kamaljević (Grejtest- Laz) 0:2, Brajan Jovanović ( BK Novi Sad) – Saša Milovec ( BK Sombor) 0:2, Vladimir Pajdački ( BK Petrovgrad-Zr) – Sandro Poletan ( BK Petrovgrad) 0:2 (Bez borbe),Geard Ajetović (BK Metalac ) – Stefan Šarančevć ( BK Čukarice –Bg) 2:0.

Teška do 91 kg: Miljan Đorđević ( BK Majdanpek ) – Darko Stanković ( Bk ČiP –Bgd ) 0:2 (Prekid u II rundi), Slobodan Jovanović ( BK Radnički –Kg) – Petar Prokić( Bk Fontana-Bgd) 2:0, Marko Docić ( BK Jug-Box –Le) – Petar Marković ( BK Metalac) 0:2, Milan Janković ( Bk Vitez –Ni) – Tadija Nikolovski ( Bk Heroj – NS).

Drugog dana četvrtfinalnih borbi na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu u Prokuplju može se reći da je zadovoljio ukuse ljubitelja boksa. Na programu je bilo čak 16 borbi, od toga dve nisu održane , zbog predaje protivniku bez borbe u lakoj i poluteškoj kategoriji po jedan meč. Ono što je vredno pomena na samom početku da su se pored ringa pojavili veterani u boksu koji su proneli slavu našeg boksa i to: Dragomir Vujković, Milivoje Labudović, Mirko Puzović, Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, Milovoje Bašić, Tadija Kačar, Ljubiša Simić.

Ovog puta prednost su dobile dame u rukavicama, tako da je na startu drugog dana četrtfinalnih borbi viđeno dve borbe . Najpre je Radulovićeva iz Pančeva poražena od Stanojeve iz Novog Sada, da bi druga borba između Jovane Janković iz Majdanpeka i Smiljkovićeve iz Beogrda bila prekinuta još u prvo rundi u korist bokserke iz našeg glavnog grada.

U prvoj borbi u kategoriji seniora u lakoj kategoriji po prvi put se pojavio u ring ovogodišnji pobednik na reviji „ Beogradski pobednik“ Nemanja Gavrilović koji je rutinski savladao potivnika iz Zrenjanina Nenada Momirskog jednoglasnom odlukom sudija. Druga borba u ovoj kategoriji nije održana pošto se na merenju nije pojavio Magovac njegovom protivniku Milosavljeviću, obojica iz Beograda.

U Poluvelter kategoriji održane su dve borbe . U prvoj Jagodinac Konovalov bio je bolji od Kostića iz Beogradskog Partizana prekidom još u prvoj rundi. U drugom meču Kragujevčanin Ristić bio je bolji od njegovog protivika Stošića iz Kruševca.

U Srednjoj kategoriji održano je ukupno četiri borbi. Najpre je održan duel dva boksera iz Loznice u kojem je Filipović sasvim zasuženo savladao Ristanovića. Drugi meč održan je između Adamovića iz Kragujevca i Savića iz Valjeva u kome je Valjevac bio bolji čitavog toka meča. I drugi Valejvac u ovoj kategoriji Marković je slavio pobedu protiv Đuke iz Lazarevca. U četrtom meću došlo je do prekida od strane sudije u ringu pošto je Dašić iu Kragujevca primorao na predaju Mitića iz Leskovca u trećoj rundi . U Poluteškoj kategoriji održano je takođe četiri borbe. Kamaljević iz Lazarevca je bio bolji od Paunovića iz Niša . U drugom meču Milovac iz Sombora se propsino namučio u borbi sa Jovanovićem iz Novog Sada i na kraju posl tri runde sudije su mu dodelili pobedu. Drugi neodržani meč je između dva boksera iz Zrenjanina, pošto se na merenju nije pojavio Pajdački da snagu odmeri sa Poletanom. Naj zvučnije ime na ovom prvenstvu Gerhad Ajetović je ponovo ušao u ring i pokazao mnogo više nego prvog dana. Bio je ovog puta bolji od Šarančića iz Bk Čukarice.

Najbolji utisak drugog dana ostavio je Darko Stanković u prvoj borbi u teškoj kategoriji koji je za protivnika imao vrlo snažnog Đorđevića iz Majdanpeka. Od samog početka, krenulo se u otvoren okršaj. Furioznim napadima u drugoj rundi Stankovića sudija u ringu je posle dva brojanja bio prinuđen da prekine meć i za pobednika proglasi boksera koji je bio daleko bolji. Ostala tri meča u ovoj kategoriji bili su u senci prvog. Slobodan Jovanović je iznenadio Petra Prokića i zasluženo slavio pobedu. Jedna od naših nada u ovoj kategoriji Marko Docić iz Leskovca poražen je od Markovića iz Valjeva, izgleda da su tragovi povrede noge ostavile traga i da je to kumovalo porazom. U poslednjoj borbi drugog dana Tadija Nikolovski je savlado srčanog i borbenog boksera iz Niša Jankovića i posle dva meča za dva dana zasluženo se plasirao u polufinale.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print