Spasovdanski turnir u šahu u Medveđi

Sportski savez opštine Medveđa je u saradnji sa Šahovskim klubom „Gornja Jablanica“ i Opštinom Medveđa, organizovao Spasovdanski turnir u šahu.

Turnir je održan 10. junau Sportskoj hali u Medveđi, na Vazdesenje Gospodnje, odnosno na praznik Spasovdan koju proslavlja opština Medveđa.

Predsednik sportskog saveza opštine Medveđa,Branislav Manasijević pozdravio je sve učesnike, a zatim je turnir zvanično otvorioDragan Kulić, član Opštinskog veća zadužen za sport.

Turnir je bio otvorenog tipa, učestvovali su šahisti iz Leskovca, Vlasotinca, Lebana i Medveđe.Za prva tri mesta bile su predviđene novčane nagrade i pehari, a osvojili su ih šahisti iz Leskovca:

1. Stanković Ivan

2. Mitrović Marjan

3. Marković Marko

Najbolje plasirani šahista sa područja opštine Medveđa je Danilo Doderović. Titulu najboljeg omladinca poneo je Mihajlović Andrija iz Lebana.

Za Spasovdanski turnir u šahu tradiocionalno vlada veliko interesovanje, pa je tako i ove godine bilo prijavljeno 22 učesnika. Pokrovitelj turnira bio je Sportski savez opštine Medveđa.

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net