JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Olipijka Lidija u Lebanu na strelištu

Lebane: Zahvaljujići pre svih predsedniku Streljakog udruženja „ Gatos“ Saši Živkoviću  i jedinoj od tri osnovnih škola u Lebanu O.Š „Radovan Kovačević-Maksim“ koja se pojavila na Opštinskom školskom takmičenju Lebana u streljaštvu  za osnovce odnosno za pijonire i pijonirke održano je školsko takmičenje u gađanju vazdušnom puškom u protorijama „Gatos“ kluba, čiji je domačin bio gospodin Živković. Takmičenje je otvorio Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Lebane gospodin Miroslav Stošić koji je rekao: Čast mi je i veliko zadovoljstvo da otvorim ovo prvo, po meni istorisko takmičenje u gađanju vazdušnom puškom koje če nadam se već od naredne godine imati daleko više učesnika kako iz osnovnih tako i srednjih škola opštine Lebane. Zahvalio bih se i predsedniku kluba „Gatos“ Saši Živkoviću što je omogućio i bio jedan od glavnih organizatora takičenja. Kao i nastavniku iz O.Š  Radovan Kovačević Hranislavu Jankoviću koji je uspešno pripremio svoju sekciju.

Velika čast i zadovoljstvo za sve prisutne  učesnike takmičenaj je bilo to što se na ovako malom takmičenju pojavila naša velika streljačica Lidija Mihajlović iz Niša višestuka učesnica Olipiskih igara još stare Jugoslavije, koja je svim  takmičarima pre početa gađanja poželela mnogo uspeha i poručila da nastave da se bave ovim sportom, koji je njoj doneo slavu u njjnoj bogatoj streljačkoj karijeri.

Na strelištu su se pojavili  učenici O.Š Radovan Kovačević- Maksim“ Jovan Radovanović, Danica Stojković, Vanja Radivojević, Boris Stevanović, Ognjen Nikolić, Stefan Draganić, Anastasija Živković i Vuk Mitić.

U kategoriji pijonira najbolji je Boris Stevanović, dok kod pijonirki Danica Stojković. Svi učenici stekli su pravo nastupa 23 aprila u Leskovcu kada će biti održano Okružno takmičenje  u streljaštvu  u kategoriji osnovnih škola Jablaničkog okruga.

Sudije ovog istoriskog takmičenja za osnovce bili su: Saša Živković iz Lebana, Ljubiša Todorović i Bojan Miljković  iz Leskovca,  dok je delegt ispred Streljačkog sveza Srbije bila upravo prosavljeno ime našeg streljaštva Lidija Mihajović iz Niša.

Po završetku takmičenja pošto je Generalni sekretar Mirslav Stošić uručio diplome  prvoplasiranim pobedicima  u kategoriji pionirki i pionira predsednik Živokvić je rekao: Zahvalio bih se pre svih našoj proslavljenoj Olimpijskoj  takmičarki Lidiji Mihajlović što se je odazvala pozivu da bude naš gost. Nek ovo bude početak uvoda u dalja takmičenja koja trebamo omasovljavati u ovom sportu u našem Lebanu. Kao predsednik kluba potudiću se da se saradnja sa osnovnih i srednjih škola u Lebanu  poveća i ovaj sport dobije mnogo više takmičara u našem klubu, gde zaista imamo dobre uslove za rad u ovom sportu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print