JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medveđanin krči put do zvezde

Medveđa: Da iz male jedne sredine kao što je Medveđa, na jugu Srbije, odnosno na  samoj administativnoj granici  sa Kosovom i Metohijom može da  se iznedri vrhunski sportisti,  primer je karate majstora vlasnika crnog pojasa Nikole Mladenovića koji na poziv predsednika Global karate federacija Žike Bećanovića odlazi na Kup Evropskih šampiona kao repezentativac ove federacija. Takmičenje će se održati od 12 do 14 oktobra u gradu Arad u Rumuniji.

. Ova vest je za njega još jedno priznanje i motiv više da se ovaj uzorni sportsita iz Medveđa još više, bolje i uspešnije posveti ovom sportu. Inače nastupiće u borbama u kategoriji  do 77 kg. svoje masivne težine. Ukoliko mu pođe za rukom da osvoji jednu od medalja na ovom velikom takmičenju Nikola će steći pravo da predstvlja svoju Srbiju, rodnu Medveđu na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu ( Amerika) koje će se održati iduće 2020 godine aprila meseca.

Pre svega da se zahvalim lokalnoj samoupravi u Medveđi na čelu sa predsednikom dr. Nebojšom Arsićem što je prihvatila da mi pomogne da se pojavim u Ruminiji  na ovom velikom takmičenju u finansiskom smislu. Nadam se da ću im se odužiti na najbolji mogući način i vratiti se sa jednom od medlja oko vrata. Inače treniram pakleno skoro svaki dan uz  veliku pomoć trenera KK Jabalanica iz Medveđe čiji sam zvanični član  Milivoje Zlatkovića. Pomaže mi  kao fizički tako i psihički da se što bolje pripremim  otputujem što spremniji, jer me očekuju teški mečevi i izuzetno dobri protivnici. Ali bez obzira na to verujem u sebe i nadam se uspehu u Rumuniji, koji mi otvara vrata da u Las Vegasu sa Svetskom prvenstvu, gde će se naći sve sami majstori ovog sporta, pokažem svoj kvalitet.

Da  se pokaže još jednom da iz malih sredina može biti dobrih sportista. Pored toga što su moji uslovi za  trenige vrlo skromni za razliku od drugih karate majstoira, predaje nema želim uspeh, verujem u sebe i to će mi pomoći da ostavrim svoj cilj. Jer da ne verujem u sebe zajedno sa trenerom Zlatkovićem nebih se ni bavi ovim sportom, koji traži dosta rada, odricanja i  posvećensot. Bez toga nema ni uspeha rekao je na kraju našeg ragovora Nikola Mladenović.

Ništa nam drugo ne preostaje nego da Nikoli u ime našeg portala poželimo mnogu  uspeha na predstojećem takmičenju i da mu se ostvare svi ciljevi koji ga u ovom sportu vode do samog  vrha.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili