JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pobeda za uspešan nastavak

Lebane: Jedna od lepših ako ne i najlepša fudbalska predstava lokalnog derbija  u poslednje vreme, između domaćeg Jedinstva i Radana iz Lebana odigranog minulog vikenda u okvoru četrtog kola Srpske fudbalske lige istok u Bošnjacu. Gosti iz Lebana su domaći sastav nadvisli u svim elementima fudbalske igre, naročito briljantnom igrom u prvom delu susreta kad su i postigli sva tri pogotka. Centralna figura utakmice bio je novaljija u redove gostiju Aleksandar Mitrović koji je sa dva pogotka i siaset odličnih asistenicija prosto unosio paniku  kod odbrane domaćina. Fer i korektno ponašanje  i jednog i drugog tima, bez jednog težeg prekršaja,što priliči jednoj ovakovoj utakmici, tako da sudija Saša Stojanović iz Krnjaževca, možda je trebao malo bolje da se snađe kad je reč oko presuđivanja nekoliko očiglednih prekršaja pred jednim i pred drugim golom.

Pobeda koja vraća veru u još bolje igre „ zelenih“ u nastavku prtvenstva, dok domaćem sastavu predtoji dublja analiza kako izaći iz seriju loših igara. Bošnjačani su  u minula četri kola osvojili bod, dali je to početna kriza ila nešto drugo upitanju. Gosti iz Lebana pokazali veću želju, htenje i upornost da dođu do vredne pobede. Uz pomenutog Mitrovića, svi igrači koje je poslao na teren šef struke Goran Đorđević zaslužuju pohvale ali rame uz najboljeg pojedinca bili su još kapiten Miloš Stanković, iskusni Milvoje Stojanović, Stefan Kostić, debitant Aleksadar Stamneković,   u prvom delu igre, dok u redovima domaćin nije bilo igrača koji je bio u mogućnosti da donese neku prevagu na terenu.

O samoj utakmici  sportski direktor Radana  Dragan Momirović kaže: Utakmica koja je pokazla jedan kvalitet našeg tima, koji će verujem ići uzlaznom linijom. Zasluženo smo pobedili, uz sve čestitke domaćinu na fer I korektnoj igri čitavog toka sureta. O pijemu od strane domaćian samo reči hvale, ponašanje pubilke prema našim igračiam je za primer. Pokazao se da posedujemo kvalitetan tim koji je pretpeo neke izmene, nivo igre treba još podići na višem nivou. Svi u klubu težimo da se rad red I disciplina poštuje pre svega na treningu da bi se to prenelo na samoj utakmci.

Pred nama je duel sa SFS Borcem iz Paraćina koga moramo da uvažimo kao ozbiljnog protivnika jer u svojim redovima ima nekoliko naročito kvaitetnih napadača poput Sibinovića, Stojanovića tako da ćemo u taj duel ući maksimano spremni I motivisani. Jedini dosad povređeni igrač pojačanje Marko Kostić je potpuno spreman, tako da će povećati konurenciju za najboli sastv,  ma da tim koji pobeđuje se ne menja. Jedana vrlo bitna utakmica, gde treba overiti vrednu pobedu na gostovanju I ujedno podići pozitivno rapoloženje za naredne utakmice koje nam predstoje.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print