JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Morava želi da i dalje plovi Srpskom ligom

Vladičin Han: Od kada je 23 januara šef stuke Morave iz Vladičinog Hana Aleksandar Antić, sa svojim saradnicima Ljubišom Stankovićem i Vladimirom Veličkovićem obavio prozivku i krenulo se  sa pripremama za prolećni deo prvenstva gde Moravi predstoji grčevita borba za opstanak na stadionu  u Kunjaku vri kao u košnici. Na prozivci se pojavilo  čak 22 fudabera, taj broj se nijee smanjio  čak se je i povećao. Pored tolikog boja igrača tu je skoro redovno prisutna kompletna uprava kluba na čelu sa Sašom Ristićem koju čine sve sami bivši fudbaleri ovog kluba.
Prozivci su pored predsednika Ristića prisustvovali i Sportski direktor Ivan Zlatanović i predsednik Upravnog odbora Dalibor Milenković.Na prozivci najpre se obratio šef stuke Antić, potom predsednik kluba Ristić koji su pozdravili sve fudbalere i poželeli im dobre pripreme i da što spremnije dočekaju prolećni deo prvenstva, da ih mimoiđu povrede i da ih posluži dobro zdravlje i sreča. Što se tiče finansiskih uslova za rad i normalno takmičenje zahvaljujući lokanoj samoupravi u Vladičinom Hanu na čelu sa predsednikom Goranom Mladenovićem   su obezbeđeni svi uslovi za nesmetan rad , pa je na igračima  i strućnom štabu uz podršku  uprave kluba da se  obezbedi opstanak u rangu u kome se nalaze, jer za to imaju  uslove što nemaju ni mnogo veće fudbalske sredine od Vladičinog Hana, kad je reč o infrastukturi i samom terenu za odigravanje utakmica.

Što se tiče prelaznog roka Hančani moraju biti zadovoljni jer su u svoje redove doveli adekvtana pojačanja. Novajlije u ovom zimskom prelaznom roku su:Bojan Mitić i Aleksandar Milenković(Dunav-Prahovo), Nikola Mitić(Dinamo-Vr),Miljan Stajić(Pčinja), Bogdan Stojković, Aleksandar Miladinović, Vuk Vukadinović, Stiven Trailović (Radnik),Ognjen Jović( Sinđelić.Bgd), Nikola Stošić(Slovača)Marjan Stojanović (Moravac-Orion). Klub su jedino napusatili Dalibor Blagojević i Marko Kostić.

Dosad su odigrane dve utakmice sa Rekreativo iz Vranja i Pčinjom a preostale utakmice su 13 februara sa Nebeskim anđelima, 17 februara sa Radanom, 21 febuara sa  Pčinjom, 24 februara sa Trnovom, i 28 generalna proba sa Levačom iz Rekovca članom Zona zapad u Rekovcu.

Što se tiče veliku zahvalnost Hančani duguju Sportskom direktoru Radnika Darku Gašiću koji je  izrazio želju da uvek pomogne ovom klubu i da Morava postane rasadnik mladih talenata koji će stasavati za Superligaša iz Surdulice  sticajući fudbalsko iskustvo u Vladičinom Hanu. Ipak posebnu zahvalnost klub ima  prema čelnicima Superligaša iz Surdulice Novice i Stanislava Tončeva  za izuzetnu  poslovnu i tehničku saradnju  na relaciji  Morave i Superligaša Radnika.

Jer upravo rang takmičenja u kome se nalaze  Srpska fudbalska liga-istok  je cilj i želja da tu ostanu  kao stabilan klub,  smtrajući  da im je tu mesto   s obzirom na renome kojeg imaju kao klub, kao  uslove koje imaju  za zvanična takmičenja  u ovom pa možda  I rang više. Po rečima ljude iz Morave kvalitet  lige i samih ekipa, kao organizovan način  vođenja takmičenja  i deljenje fudbalske pravde je na jednom zavidnom nivou, što su se uverili jesenas kao novi članovi lige.

Već u prvom kolu Morava gostuje Rembasu u Resavici, pa će to po svoj prilici biti dobra prilika da im se Morava revanšira za poraz na startu prvenstva. To bi bio stimulans za dalji tok prvenstva u Srpskoj fudbalskoj ligi istok.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print