JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Leskovačke “vidre” plivaju dobro

Leskovac:  Da sport u  Leskovcu polako ulazi na velika vrata Sportskog saveza Srbije još jedan podatak koji ide u prilog tome je  još jedan novi klub u ovoj sportskoj porodici Sportskog saveza grada Leskovac vatrepolo klub “ Vidra” koji se pojavio po prvi put na Mali sajam sporta održan u  renoviranoj sali “ Dom Partizan”  u Leskovu.

Specijalo za naš portal ragovarili smo sa trenerom ovog kluba o postojanju I radu, kao I planovima za dalji takmičaski period koji je pred ovim mladim  klubom. O  svom klubu trener Milan Pavlović kaže: Pre svega nam je veliko zadovoljstvo da se po prvi put pojavimo u našem gardu na jednoj ovakvoj smotri, pogotovu što je tu prisutan I naš proslavljeni vatrepolista sada minister sporta Vanja Udovićić. Zvanično kao klub postojiumo tek od početak ove godine. Zasad smo nastuupali na nekoliko Međunarodnim turnirima . gde smo osvajali prva mesta. Jedan od njih je održan u Sijarinskoj banji, koji smo mi oraganizovali. Zatim smo posle bili u Burgasu gradu u susednoj Bugarskoj, tu smo zauzeli  drugo meseto u izuzetno jakoj konurenciji. Bilo je klubova iz nekoliko gradova Bugarske I Gruzije. Krajem ove godine smo u planu da organizujemo u našem Leskovcu jedan turnir . Učestvovaćemo I na Kup takmičenju Srbije koji će biti orgaizovan u Kruševcu, u organizaciji Vatrepolo saveza Srbije, najverovatno novembra ili decembra meseca za 2004 godište I mlađe takmičare. Trenutno brojimo oko tridesetak članova našeg kluba, plan nam je da što više omasovimo klub novim članovama, kako bismo što više omasovljavali I širili ovaj sport na jugu Srbije. U planu smo takođe da naredne 2020 godine igramo neku ozbiljnju ligu Srbije. Samo za to će biti I potrebna određena procedura,  pošto smo tek o dove godine krenuli kao novoformirani varepolo klub. Trenutno izvor finsirnja je iz sopstvenog budzeta, na čelu kluba je uprava roditelja članova kluba čiji je predsednik Danijela Đorđević. U klubu postoji  pored mene još jedan trener iz Niša Darko Mančić, koji je tu povremeno. Finansiramo se iz sopstevnih članarina, dok ne steknemo pravo da se nađemo na budzetu opštine Leskovac, tada možemo I da očekujemo još bolji napredak kluba I da beležimo bolje rezultate od ovih početnih. Treniramo u SRC ” Dubočica” treninzi su svakog radnog dana od ponedeljka do petaka, u večernjim satima. Takođe imamo I školicu vatrepola, koja je predviđena za uzrast dece od tri godine pa  I više godina. Cilj nam je da deca zavole ovaj sport, da tako jednog dana postanu ozbiljni takmičari.

Kosritim priliku da se zahvalim vašem portaluna protor koji ste izdvojili za nas I da pozovem sve koji su zainteresovani za oaj sport da su svakom vrata otvorena. Mogu da dođu da probaju kako funkcioniše ovaj sport, idemo uvek korak po korak. Upooznavanje sa plivanjem I tek kasnije se kreće sa neki trenažni proces. Zasad imamo saradnju oko novih članova I sa opštinom Medveđa gde u Sijarinskoj banji ima bazen otvoreni,olipiskog tipa,  u planu smo tamo da organizujemo neku Letnju ligu u vatrepolu. U poseti nam je bio predsednik  Vatrepolo saveza Srbije Viktor Jelenić I sa njim smo ostvarili veliku saradnju, da na jugu Srbije razvijamo vatrepolo što više. Čak smo u planu da se naša Vatrepolo repezentacija Srbije pojavi na nekim pripremama u Sijarisnkoj banji, kako bi  ljubitelji ovog sporta videli uživo naše proslavljene sportiste iz vatrepolo sporta.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print