JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Mali sajam sporta velika dela

 • Leskovac:Divna sportska pre svega slika u renoviranom sportskom objektu „Dom  Partizan“  u Leskovcu, gde su se okupli veliki broj klubova , uglavnom dvoranskog tipa , počev od recimo karte, odbojka, rukomet, gimnstika, vatrepolo, boks, mačevanje, djudo, i ostali sportovi sa kojim se u ovom trenutku grad Leskovac sa pravom može ponosti.Masovnost je očigledno prisutna,još treba uz određen pedagoški i stučni rad da se kavitet samih klubova poveća, kao i broj sportista koji će  grad Leskovac , još bolje i više prezenovati na raznim takmičenjima kod nas i van naših  granica. Grad Leskovac u poslednje vreme dosta ulaže na razvoju sporta, što upravo i potvrđuje  ova manifetsacija pod nazivom „ Mali sajm sporta u Leskovcu”.
 • Pored gradonačelinika  dr.   Gorana Cvetanoviaća koji je bio domaćin i ugostio Ministra za sport i omladinu Vanju Udovićića i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka koji su bili u prilci da vide kako grad Leskovac ulaže u razovoju svih sportova podjednako, I da ima veliki broj  sportista .
 •  

  Po dolasku u prelepoj sali  sportistima Leskovca i  uvaženim gostima se najpre obratio gradonačelnik Leskovca   dr.GoranCvetanović  koji je istako da grad Leskovac uz pomoć države dosta ulaže u razovj sportova u Leskovu. Jedan od većih poduhvata je renoviranje fudbalskog stadiona  GFK Dubočice, koji će biti jedan od najpeših stadiona na jugu Srbije.  Zatim se zahvalio uvaženim gostima koji su upriličili ovoja mali sajam sporta u njihovom gradu. Sportsitima grada da potižu još bolje rezultate na svim takmičenjima koja im predstoje.

 •  

  Minstar Vanja Udovićić je bio kratak u svom obraćanju, želeo je da od učesnike čuje kako se navija za njihov grad Leskovac. Poželeo je da svim sportsitima mnogo bolje rezulate, da I Leskovac jednog dana iznedri nekog od pobednika na Olipiskim igrama. Takođe je rekao da je ponosan kad vidi ovoliko mladih sportista.

 •  

  Predsednik Sportskoga sveza Srbije Davor Štefanek  je takođe bio kratak u svom izlaganju, takođe je svim sportsistiam poželo još bolje rezultate. Ovako veliki broj okupljenih sportsita u jednom gradu je lep primer I to treba još više omasovljavti I postizati vrhunske rezultate.

 • Da će  Sportski savez Srbije uvek biti taj koji će pomagati razvoj sportova u svim sredinama,  što će doprineti još boljim rezultatima.
 • Potom je uvaženim gostima demonstirano sve ono sa čime raspolaže Savez za sportive grada Leskovca od strene samih takmićara, kako bi se uverili da je reč o velkom broju klubova  , koji u svojim redovima imaju  veliki broj mladih takmičara, kao I onih isksunih koji već beleže uspešne rezultate.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print