JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

JESEN BERIČETNIJA OD PROLEĆA

Medveđa: U tek upravo završenom prvenstvu Zona –jug fudbaleri Jablanice iz Medveđe ovogodišnju fudbalsku sezonu završili su na osmoj poziciji na tabeli,sa osvojenih 37 bodova i skorom po 11 pobeda i isto toliko poraza i 4 nerešenih utakmica,  slabije nego jesenas ali  su sa dosta podmlađenim sastavom ipak proleće odigrali u celini dobo.

Proleći deo kada bi se gledao samo taj uspeh kao domaćini su bili na 12 mestu iz 6 utakmica po 3 pobeda i isto toliko poraza uz gol razliku 7 datih i 13 primljenih golova osvojili su ukupno 9 bodova.

Na gostovanju su po uspešnosti na 11 mestu jer na 7 utakmica zabeležili su 1 pobedu i  6 poraza uz gol razliku 5 datih i 12 primljenih golova i osvojenih samo 3 boda.

Ukupan skor u prolećnom delu prvenstva izgleda ovako na 13 odigranih utakmica 12 pozicija na tabeli sa 3 pobede i 9 poraza uz gol razliku 12 datih i 25  primljenih golova.

Upravo moj sagovornik je predsednik kluba Stefan Rajčević ujedno i fudbaler ovog kluba koji ima svoje viđenje o protekloj fudbalskoj sezoni . Razgovor je počeo na pitanje kako ocenjujete proteklu sezonu Rajčević kaže: Jablanica iz Medveđe je najzad postala stabilan Zonaš, prvenstvo smo završili na osmom mestu . Zahvalio bih se svim ljubiteljima fudbala, , navijačima , pre svega mojim igračima ujedno i klupskim drugovima, Upravi kluba koja je radila dobro, lokanoj samoupravi u Medveđi , Sportskom savezu optine Medveđa na nesebičnoj podršci, koju daju ovom klubu poslednjih dugih niz godina. Ova sezona je bila dosta turbulentna, bilo je uspona i padova.Očekivanja u klubu su velika od kad je na klupi isusni strateg Srđan Kocić. Uvek se trudimo da budemo na visini zadataka, uprkos svim problemima uspeli smo da sezonu privdemo kraju. U prvom delu sezone zauzeli smo visoko drugo mesto na tabeli.

Međutim ekipu su u zimskom prelaznom roku napustili Danilo Jović koji je otišao u GFK Dubočicu, Slavko Rajčević u Borcu iz Lazrevca, Andreja Dojčinović u Vlsini iz Vlaostinca, Svi ti momci igraju u klubove Srpske lige imaju odličnu minutažu i ovom prilikom bih svima poželeo uspešnu dalju fudbalsku karijeru. Ekipu je napustio i iskusni Ferat Zaimi, koji je bio jedan od kostura tima. Malo je vremena bilo da se sklope kockice, za drugideo sezone, pa smo u nastavku igrali vidno oslabljeni.Ali zadržali smo sistem i način igre, i funkcionisanje kluba koje je postavio šef struke Srđan Kocić, sa svima nama zajedno. Posebno mi je drago što sve više zauzimaju značaj deca iz naše škole fudbala, Da se vredno radi govori podatak da su dva naša igrača otišla iz naše škole fudbali igraju u Srsku ligu.Svaku utakmcu smo startovali sa 3 do 4 bonus igrača, iz naše škole a jedan je čak i najbolji strelac ekipe Škeljzen Sahiti  koji je postigao 12 golova, koji zasužuje sve pohvale. Nastavićemo da radimo da se borimo da izbacujemo na površinu naše momke , nećemo imati uvek rezultat, jer za mladu decu je potrebno strpljenje, i veliki radali ćemo se truditi i dati sve od sebe da ta deca budu jednog dana oslonac našeg kluba.

Ništa mane nije optimista ni šef struke Jablanice Srđan Kocić koji kaže: U potpunosti se slažem sa mišljenjem predsednika  kluba Rajčevića i nastojaćemo da u toku pauze prvenstva analiziramo proteklu sezonu i biće nam neophodna bar tri li četiri pojačanja . Inače sam zadovoljan postignutim rezultatom pogotovu na proleće kada smo igrali znatno oslabljeni sa dosta podmlađenim sastavom.

Pohvalio bih sve igrače i upravu kluba koja je stvorila optimalne uslove za dobar rad i pokušaćemo u narednoj takmičarskoj sezoni da to nadogradimo sa još kvalitetnijim radom , jer mladi momci su želji dokazaivanja.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print