JugSport.net

sportski portal južne Srbije

San mora postati java

Medveđa: Dali će san postati java ili ne, preostaje nam da se uverimo u drugom delu prvenstva Druge muške regionalne košarkaške lige- istok, gde su prvi deo prvenstva košarkaši Jablanice iz Medveđe završili na prvom mestu sa relanim šansama da tu ostanu do kraja prvenstva.  Tako jednoj maloj opštini kakva je Meveđa na samoj adminstrativnoj granici sa Kosovom i Metohijom podare člana Prve  B košarkaške lige.

Sa pripremama se krenulo ovih dana pod dirigentskom palicom  iskusnog trenera Siniše Stošića, upravo mog sagvovornika, koji će nam reći njegovo viđenje, šansama njegovog kluba oko  osvajanje  prvog mesta.

Kao i uvek i ovog puta raspoložen za razgovor Stošić  je svoje viđenje  o prvom delu prvenstva ocenio ovako: Prvi deo prvenstva smo odigrali u jednom dobrom ritmu. Možda smo imali samo jedan mali propust , poraz na svom parketu u Medveđi  sa direktnim konurentom za titulu prvaka K.K. Bor RTB. Međutim to smo vratili vrlo brzo, već u narednom kolu pobedom u Dimitrovgradu. Sve šanse imamo da tu poziciju na tabeli zadržimo do kraja prvenstva. Nama je trenutno prevashodni cilj da se do početka drugog dela što bolje pripremimo na psiho fizičkom delu, jer sa kvaitetom igrača ne manjkamo. Sve ekipe će pokušati da nam „ uzmu skalp“  i da nas skinu sa liderske pozicije na tabeli. Svesni smo šta nas očekuje u tom drugom delu prvenstva, kojeg mi moramo da odradimo na jednom visokom nivou.

Zato smo sa pripremama za druki deo prvenstva krenuli na vreme i mislim da ćemo dočekati start spremni i orni da odbranimo lidersku poziciju na tabeli.  Nastavak drugog dela kreće prvog februara i mislim da imamo dovoljno vremena  za pripremu tima. U tom pripremnom peridu odigraćemo i dve kontolne utakmice sa Vlasotincem i možda sa Moravom iz Vladičinog Hana. Tako da što spremnije dočekamo utakmicu prvog kola sa KK Junorom u Nišu.

O anbicijama u druom delu prvenstva i gde će po njegovom mišljneju biti najteže Stošić kaže: Prevashodan cilj nam je da statujemo u drugom delu uspešno. Pošto nam predstoje dva gostovanja odmah na startu, ako to prebrodimo biće potom najteže u Boru i Prokuplju. Na svom parketu u Meveđi nesmemo da pomislimo na poraz, ma da će biti nekoliko teških utakmica , poput recimo KK Marinac iz Niša.  Što se tiče Uprave kluba njihov  rad funkcioniše na jednom zavidnom nivou. Svaka čast predsedniku kluba Kosti Perišiću i Sportskom direktoru  Milošu Draškoviću za njihov rad u klubu. Saradnja je dobra i znamo svak svoj deo posla ko koliko može da odradi.

Pomenuo bih I mog prvog saradnika Dragana Miletića koji takođe dobar trener I sa njim  imam odličnu sadanju, pogotovo što je on meštanin I radi sa mlađim kategorijama košarkaša.Imamo uslove za rad dobre, jer uvek u bilo kom vremenu imamo halu za treninge na raspolaganju , uvek toplu i pripremljenu za trening. Kad je reč o igračkom kadru koje smo doveli nije bilo nijdan promašaj. To su pre svega dobri ljudi a takođe i košarkaši. Igrački kadar je ostao isti. Posle prvog dela prvenstva niko nije napustio klub, niti smo hteli da dovodimo pojačanja, smatramo da sa ovim igračkim kadrom smo  kadri da osvojimo titulu prvaka u ovom rangu.

Na kraju našeg razgovora Sinša Stošić je ljubiteljima košarke u Meveđi poslao jasnu poruku rečima: Pre svega sam iznenađen posetom na utakmci kada igramo kući. Videlo se da   Medevđa voli košarku. Poručio bih im da dođu u još većem broju , kako bi nam dali još veću podršku da zajednički istrajemo do kraja i ostvarimo zajednički cilj koji je pred nama.   Ato je plasman u Savezni rang takmičenja, što bi to bilo po prvi put u ovoj sredini da imaju  jedan tim u saveznom rangu takmičenja .

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print