JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Povratak na mesto uspeha

Kucnuo je čast kada  će u nedelju (3 juna 2018)  na gradskom stadionu u Prokuplju pasti odluka  ko će od jesen biti član Srpske lige – istok. Da li će to biti domaći OFK Topličanin ili gosti iz Paraćina  SFS Borac. I jedan i drugi tim imaju po 72 osvojena boda u protelih 28 odigranih kola. Lider je OFK Topličanin i kad bi se gledale neke statističe podatke  Prokupčani su za nijansu u prednosti.

Domaćini nisu osetli gorčinu poraza, SFS Borac je dva puta poražen. Ma da gosti iz Paraćina imaju jednu pobedu više. Pobedili su na 23 utakmice, OFK Topličanin na 22 sureta. Gol razlika je na strani Prokupčana koji imaju plus 78 golova ( 96 datih , 18 primljenih), dok SFS Borac ima takođe pozitivnu gol razliku plus 66 golova ( 91 datih I 25 primljenih golova). Kad je reč  o utakmica I njihovim ishodima   tu je OFK Topličanin u daleko boljoj poziciji. Pre svega “utakmicu godine” igra pred svojim navijačama. Jesenas je u Paraćinu bilo bez pobednika (2:2). Tako da domaćinu pre svega odgovara prvenstveno pobeda sa bilo kojim reultatom. Tako da u zadnjem kolu kada gostuje u Kuršumiji  gde se sastaje sa OFK Kosanicom I bod ih vodi u Srpskoj fudbalkoj ligi. Čak I u slučaju poraza  naravno ako pobede SFS Borac u nedelju  imaju daleko bolju gol razliku trenutno 12 golova. SFS Borcu bi u tom slučaju trebalo da pobedi kući  u poslednjem kolu sa  13 golova razlike, što bi  to bilo samo lakrdija. Bilo bi to očigledno neregularno. Domaćinu odgovara I remi recimo bez golova  I 1:1 pa I 2:2  naravno da u poslednjem kolu  pobedi u Kuršumilji.

Očekuje se rekorda poseta na gradskom stadionu u Prokuplju, tribune biće po svoj prilici pretesne  da prime sve ljubitelje  fudbala. Najavljuje se dolazak I velikog broja navijača iz Paraćina. Tako da popularni “ staklarci” neće biti usamljeni u Prokuplju.  U taboru oba protivnika vlada umereni optimizam. Svesni su I jedni I drugi težeine utakmice. Da je kucnuo čas da se I jedni I drugi pose decenju  ponovo nađu u društvo Srpskoligaša.

Već smo sve rekli I jedni I drugi na terenu u proteklih 28 odibranih kola. Pokazali smo da smo dve najkvalitetnije ekipe u Zona- zapad, što govori položaj na tabeli. Iza sebe smo ostavli sve ostale kubove u Zona- zapad. U nedelju na našem stadinu kraj Toplice pašće odluka o pobedniku. Mi verujemo da ćemo na kraju slaviti. Ma da uvažavamo I poštujemo  nedeljnog protivnika. Jer da nisu kvaitetan tim nebi bili ravnopravan protovnik. Pa po nekoj logici kad je tako neka odluči  “utakmica godine” ko je bolji tim. Verujem u moje izabranike. Očekujem da će dati sve od sebe I pobedom vratiti ne samo Prokupački već Toplički fudbal na mesto uspeha. Mi smo grad fudbala, pa verujem da ćemo pobedom obradovati sve naše vrene navijače koji će doći u velikom broju I svojim bodrenjem biti naš dvanaesti igrač na terenu. Očekujem pravi fudbalski spetakl poručio je predsednik kluba možda I najveći “ krivac” za ponovni povratak fudbala u Prokuplju na velika vrata Mirko Ćeranić I sam nekadašnji fudbeler ovog kluba.

Iz suprotnog tabora Paraćinskog SFS Borca takođe stižu izjave  koje obećavaju dobru fudbalsku predstavu u nedelju popodne na gradskom stadionu kraj Toplice što govore I reči šef struke  Marka Budisalića koji specijalno za naš portal   kaže: Očekujemo sigurno najtežu utakmcu u sezoni  za naš klub. Svesni smo da dolazimo kod ekipe koja nema nijedan poraz. Sigurno će biti pun stadion  I nadamo se fudbalskom spektaklu.Poštujemo protivnika , isksuna smo ekipa  sa dobrim trenerima, ali mi tražimo našu šansu za pobedu. Sigurno da ćemo dati sve od sebe  da pobedimo  I vratimo se u Srskoj ligi posle više od deset godina. Nadam se da će ljudi koji budu došli na stadionu videti pravu vitešku borbu dveju ekipa koje su prevazišle zonski stepen takmiečnja bio je jasan učitelj Paraćinaca.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print