JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Proleće ni izbliza kao jesen

Odlučujućom utakmicom u poslednjem kolu Srpske fudbalske lige istok sa FK “Trstenik PPT” iz Trstenika i pobedom od 6:1 sačuvan je status Srpskoligaša, što je bio rezervna opcija, obzirom da su na početku prvenstva gajene anbicije o tituli prvaka. Bilo kako bilo i u narednoj takmičarskoj 2018/19 godine ljubitelji fudbala u Bošnjacu i okolini biće u prilici da prate idalje utakmice Srpske fudbaske lige –istok, možda u daleko jačoj konurenciji nego u minulom prvenstvu.

Na terenu na 30 odigranih utakmica zebeleženo je 13 pobeda, 7 puta odigrano nerešeno, dok je pretrpljeno ukupno deset poraza. Osvojeno je ukupno 46 bodova da nije bili kazne od -4 boda taj položaj na tabeli bi bio mnogo povoljniji i nebi se sterpelo o ispdanju do zadnjeg kola. Gol razlika je na nuli. Postignuto je i primljeno po 41 pogodak. U jesenjem delu prvenstva da se samo podsetimo na 15 utakmica zabeleženo je 9 pobeda uz po 3 nerešena rezultata i isto toliko poraza. Gol razlika je jesenas bila 21 datih i samo 10 primljenih golova. Na proleće taj skor je daleko slabiji na 15 odigranih utakmica zabeleženo je po 4 pobede i isto toloko remija uz čak 7 poraza. Gol razlika je – 10 golova. Postignuto je 20 a primljeno 31 pogodak. Oduzeto je -4 pa je tako osvojeno samo 12 bodova, što je po mnogim procenama daleko ipod očekivanja u odnosu na jesenju polusezonu.

U klubu je radilo u celoj takičarskoj godini tri trenera. Prvenstvo je započeo Milan Đorđević, potom nastavio Srđan Kocić, da bi završio Dejan Stojković. Možda je i to jedan od razloga što se nije moglo više od postignutog.

Uprava kluba je sve preduzela da se kluba naročito posle oduzimanje bodova spase od ispdanja iz lige. U tome se uspelo, što govore i reči Sportskog direktora Bošnjačana Dragana Miljkovića- Kempesa koji na početku našeg razgovora kaže: Prolećnim delom prvenstva možemo biti delimično zadovoljni zato što nismo postigli rezultate kao u jesenjem delu prvenstva. Na početku prvenstva imali smo malo više anbicije nego što je opstanak u ligi. Međutim našom administrativnom greškom došli smo u poziciji da se u drugom delu prolećnog dela prvenstva borimo za opstanak. Ali smo samo svojim zalaganjem Uprave i igrača na terenu bez ičije pomoći sa strane osigurali tek u poslednjem kolu opstanak. Već sada počinjemo sa pripremama za nove pobede u naredoj takmičarskoj 2018/ 19 godinu. Postoje više faktora koji su uticali ili doprineli da sačuvamo status Srpskoligaša. Pre svega dobar rad Stručnog štaba i zalaganje igrača kako na treninzima tako i na prvenstvenim utakmicama. Oni su dali sve od sebe da izborimo opstanak, u tome smo svi zajedno uspeli da sačuvano status Srpskoligaša. Mi smo se potrudili kao Uprava kluba da sve prohteve Strućnog štaba u skaldu sa mogućnostima ispunimo. Da imaju nesmetan rad, kako u prvom tako i drugom delu prvenstva. Verujem das mo u tome svi zaslužni.

Na pitanje upućeno Miljkoviću kakvi su bili odnsi na relaciji Uprava kluba igrači kaže: Između Uprve kluba igrače i strućnog štaba nikada nije bilo problema u radu i saradnji na bilo kojoj relaciji u klubu. Verovatno je došlo do opustanja . jer smo imali odlične rezultate u jesenjem delu prvenstva. To znači da cilj koji smo imali na početku prvenstva, pa i posle prvog dela nije urodio plodom.

Kada je reč o finasiskom smislu Fk Jedinstvo nije imalo neke velike prohteve. Jedonstavno se sastavljao kraj sa krajem. Dovoljno da se bukvano preživi čitav tok prvestva jer je prvenstvo dugo. O tome kakav je izvor finsiranja kluba sportski direktor Bošnjačana kaže: Najveću zahvalnost dugujemo pre svega lokanoj samoupravi u Lebanu na čelu sa prvim čovekom opštine Ivanom Bogdanovićem i predsednikom Skupštine optine Srđanom Jovićem koji je maltene deo uprave kluba i njegova pomoć je od kruscijanog znčaja kad je reč o finsairanju kluba.

Prvensvo je završeno u Kupu Jablaničkog okruga se stiglo do finale koje je na programu u subotu od 17,30 časova na Gradskom stadionu u Leskovcu gde će im protivnik biti sada već bivši Srpskoligaš Moravac – Orion iz Mrštana. Pobeda i osvajnje Kupa Jablaničkog okruga bila bi stavljena tačka na jednu uspešnu takmičasku sezonu, koja je možda mogla biti bolja ali će svi u klub biti zdovoljni postignuti ukoliko se osvoji Kup u subotu.

Potom sledi kratka letnja pauza i početak letnjih priprema a pre toga sledi dogovor sa sadašnjim šefom struke Dejanom Stojkovićem i dovođenje pojačanja u klubu koja su nepohodna. O tome Miljković dodaje: „Posle finalne utakmice u subotu gde očekujem pehar Kupa Jablaničkog okruga sledi obavljanje razgovora sa šefom struke Stojkovićem o daljoj saradnji. Što se nas tiče mi smo voljni za nastavak saradnje. Spremni smo dase dogovorimo oko nekih detalja, dali se nalazimo u nekim stvarima i potvrdimo i krenemo sa dovođenje letnjih pojačanja za narednu takmičasku godinu. Mi imamo neka pojačanja na uvid ali ipak šef struke je taj koji će dati završnu reč oko toga. U planu smo da zadržimo kostur tima uz 7 do 8 pojačanja i to kvaitetnim igračima i da sa njim nastavimo da beležimo još bolje rezultate. U to niko pa ni ja u klubu ne sumnja da neće biti tako. Takođe ćemo u pauzi prvenstva dosta posvetiti pažnji oko infrastrukture . U planu smo da renoviramo službene protorije. Ipak prioritet nam je izgradnja pomoćnog terena, koji nam je naj nepohodniji za obavljanje pre svega pripremnog perioda, naravno i same treninge na njemu.“

Na kraju Miljković je ljubiteljima fudbala u Bošnjacu poručio: Da poručim ujdno da pozovem sve ljubitelje fudbala posebno simpatizere Jedinstva da dođu u subotu u Leskovac i da nam pomognu da osvojimo Kup FS JO. Takođe bih se zahvalio ljudima iz kluba koji su pored mene dali veliki doprinos u postignutim rezultatima. To su predsednik Novica Cakić, potpredsednik Nebojša Stojanović predsednik Skupštine kluba Srđan Jović i njegov sin Ivan Jović, sekretar kluba Saša Colić i pomoćni trener Srđan Stojanović, narvno uz šefa struke Dejana Stojkovića.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print