JugSport.net

sportski portal južne Srbije

San, dres sa državnim grbom Srbije

Poreklom Vranjanac rođen u Austriskom gradu Salzburgu osamnaseto godišnji Nikola Stošić već punih 12 godina se druži sa najpešom sporedmom stvar na svetua to je fudbal. Još sa svoje šeste godine kada ga je otac Dragan po prvi put odveo na jedan trening u ekipi Salzburga, od tog trenutka se ne odvaja od ono što najviše voli da radi.. Već posle dva meseca zapao je za oko skautima RED BULL-a i prelazi u njihove redove.

Tako 2007 godine u generaciji uzrasta 6 i posle U 11 godina u RED BULL u pređenih selekcija uzrasta od 7 do 18 godina uvek je napredovao sve više i više. Od individulanih prizanja kao najbolji strelac, najbolji igrač, i kao nagrada za dobar rad priključuje se selekciji uzrasta 19 godina u RED BULL. Osvajač je lige šampiona za mlade 2017 godine kao jedan od najmlaših u ekipi. A u međuvremenu je bio i repezentativac Srbije U 15 i U 16 godina kod trernera Marka Đurđevića, koji je bio kao saradnik Veljku Paunoviću.

Po odigravanju lige šampiona dobija i prihvata vrlo povoljnu ponudu od Engleske menadzmentske firme „ Keysports“ kao i ponudu FK Lifernig druge ekipe RED BULL_a – iz Salzburga. Zatim potpisuje prvi profesionalni ugovor. Pose završene klupske obaveze vrlo rado odlazi u Vranje rodni grad svojih roditelja gde se odmara ovih dana i priprema za novu fudbalsku sezonu u Austiriji.

Sve što sam postogo dosad u fudbalu dugujem pre svega mojim roditeljima od koje sam imao i uvek imam podršku dandanas da se bavim fudbalom. U klubu u Salzburgu je i trener Saša Milićević rođeni Nišlija, radio sam i sa trenerom Markom Rotom. Učenik sam akademije fudbala i moje životni put je fudbal. Svi treneri sa kojima sam radio na meni su, svaki na svoj način, ostavli trag.

Od svakog sam po nešto naučio, ma da treba još mnogo toga da se uči u fudbalu. Pozicija na kojoj igram mi jako dodgovara prednj ili zadnji vezni igrač. Često znam da postižem i golove . što je još jedna moja dobra osobina u fudbalu. Moj idol je Savi Alonso želeo bih da jednog dana budem kao on vanserijski fudbaler.

Želja mi je da jednog dana ne tako u davnom vremenu, postanem standarni repezentativac Srbije. Za mene bi bilo to veliko priznanje. Međutim ako mi se ukaže prilika da obučem i dres repezentacije Austrije bio bi to takođe lep uspeh za mene.

Boravak u rodnom gradu mojih roditelja Vranju za mene je jedno osveženje u nastavku svoje fudbalske karijere. Uskoro se vraćam u Salzburg gde očekujem da još više napredujem kao fudbaler, jer to je poziv koji sam odabrao i radim ga sa zadovoljstvom. Verujem u sebe i nadam se da poziv koji sam odabrao da se bavim nisma nijendog trenutka pogrešio.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print