JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Titula u pravim rukama

Prvog dana minulog vikenda  na Državnom prvenstvu  IPF  u “POWERLIFTINGU” u Pančevu  takmičar Leskovačkog kluba “XL” Miljan Domazetović  još jednom je zablistao I ponovo pokazao da je najbolji u zemlji u svojoj kategoriji,  daleko ispred ostalih kolega iz toj kategoriji.

Na Prvenstvu u Pančevu kao što je najavljeno učetvovalo je 120 takmičara.  Prvog dana u subotu Miljan Domazetović je u svojoj kategoriji do 83 kg. svoje težene  postavio Državni rekord podignuvši  čak 25 kg. više u odnosu  na prošlogodišnji record Srbije. Čak preko 100kg. više u odnosu na svoje konkurente u njegovoj kategoriji. Ujedno je bio najjači prvog dana takmičenja. Podigao je u Čučnju 230 kg, u Benčču 160kg,  Mrtvom dizanju 275 kg. Što je ukupno 665 kg težine u sve tri kategorije.

Drugi takmičar devojka Jelena Dobrosavljević kojoj je ovo bilo prvo zvanično takmičenje na Državnom prvenstvu osvojila je 5 mesto u svojoj kategoriji do 72 kg. svoje težine. Time je najavila da vreme radi za nju  u ovom sportu.

Drugog dana takmičenja trebalo je da se pojavi Junior Aleksandar Ranđelović u teškoj kategoriji, međutim zbog povrede na treningu odsutao je od takmičenje.

Mogu biti itekako zadovoljan postignutim rezulatom u Pančevu , naročito formom Miljana Domazetovića. I takmičarka  Dobrosavljevićka  je pokazala da ima materijala za još bolje rezultate. Povreda Ranđelovića nije ozbiljnije prirode, tako da će bti spreman za sledeće takmičenje.

Već naredno takmičenje je kod nas u Leskovcu 23 juna u hotelu “Bella Nella” gde smo mi domaćini otvorenog Kup takmičenja Srbije u “RAW BENCH PRESS” gde će se pojaviti veliki broj takičara, kako iz naše tako I susednih zemalja. Narvno I mi ćemo ko domaćini biti  kompletni  I očekujem nove rekorde I žetvu medalja sa zadovoljstvom je poručio dr Predag Milenović “ alfa I omega” “ ovog uspešnog kluba iz Leskovca.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print