JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medveđani nedaju vrh tabele

K.K DIMITROVGRAD –JABLANICA 76:80 (  22:18, 15:15, 14:26, 25:21 )

Dimitrovgrad: Hala sportova: Gledalaca 100. Sudiski par: M. Stojanović-Šišetić( Niš)

KK DIMITROVGRAD: Krsmanović, Cvetanović 13, Jovanović, Đorđević 11, B. Jovanović 11, Rakočević 25, Luzd, Milanov, Golubović, Simonović 16,

KK JABLANICA: Pešić 14, Andrejević, Kostić 11, Đorđević 6,  M.Nikolić 16, Zdravković, Stošić 14, Stoiljković 21,  S. Nikolić, Dzelatović

Igrač utakmice: Stoiljković (Jablanica)

Pored toga što su bili lišeni uslege na ovoj utakmici najboljeg pojedinca i kapitena Danila  Bubala, košarkaši Jablanice vođeni sa klupe mudrom taktikom trenera Siniše Stošića i njegovog prvog saradnika Dragana Miletića, kao i sportskog direktora Miloša Draškovića  košarkaši Jablanice iz Medveđe savladali su vrlo dobru ekipu Dimitrovgrada na njihovom parketu u Dimitovgradu i tako se iskupli za jedini dosdašnji poraz od ekipe KK Bor RTB .ovom pobedom su i  dalje ostali na samom vrhu tabele na Srpskoligaškom košarkaškom  istoku.

Prva četvrtina pripala je domaćim košarkašima( 22:18), da bi u drugoj četvtini rezultatski bilo egal (15:15) pa se na poluvremenu otišlo rezultatom 37: 33 za domaće  košarkaće. Pobednik je odlučen u trećoj četvtini kada su Medveđani bili bolji  i taj treći period igre rešili u svoju korsit (14:26) sa čak 12 koševa razlike.

Poslednji period igre  ponovo je pripao domaćim košrkašima  ( 25:21)  sa četiri poena prednosti pa je bila nedostižna razlika iz trećeg perioda igre  i kraj utakmice kao pobednici su  dočekali košarkaši Jablanice .

Dobra najava pred sledećei derbi sa starim  sportskim rivalom Moravom iZ Vladičinog Hana u medveđi pred svojim navijačima. Vidno raspoložen novom pobedom  Sportski direktror Medveđana Miloš Drašković je rekao: Vredna pobeda naših izabranika bez obzira što u timu nije bio kapiten Danilo Bubalo. Svi do jedan pružili su svoj maksimum, mudrom taktikom sa klupe trenserkog tandema Stošić- Miletić i dobar rezultat pred naredni derbi sa Moravom gde očekujemo  novu pobedu koja će nas i dalje  zadržati u samom vrhu tabele. Pozivam  navijače našeg kluba da napune još više našu prelepu halu sportova u Medveđi a mi ćemo sve učiniti da pobedom ih obradujemo bio je jasan  Drašković.