JugSport.net

sportski portal južne Srbije

FK SVETLOST: Tandem Kitanović-Jovanović udarna igla Žitorađana

BADNJEVAC – Lopta u Zoni Jug premijerno će se zakotrljati ovog vikenda, a već u prvom kolu na stadionu “Prle’‘ u Pukovcu, odigraće se derbi meč između ekipa Fk Svetlosti i Fk Žitorađe. Domaćin ovog meča ekipa Svetlosti, prema rečima Marka Dinića, prvog saradnika Dragana Stankovića Šimija, se temeljno priprema za ovaj meč, i kako kaže pred subotnji derbi ulogu favorita prepušta komšijama.
Kao što smo i ranije naveli, mi ekipu Žitorađe smatramo favoritom. Iskusnija su ekipa, duže su u ovom rangu, znaju kako se igra ovaj fudbal. Respektujemo protivnika, ali to ne znači da smo se unapred predali, naprotiv, idemo na sve ili ništa, kao i svaki drugi meč, ne samo ovaj subotnji. – kaže Marko Dinić.
Nepoznanica među rivalima nema, objašnjava Dinić, i kaže da se već sve unapred zna i da će presudan faktor biti veća želja i borbenost pojedinaca tog dana.

Tandem Jovanović – Kitanović / foto: FB

Žitorađa zasigurno ima jedan od najboljih veznih redova u ovoj ligi. Međutim, kao najveću snagu ove ekipe vidimo tu desnu stranu po kojoj će defilovati kapiten Kitanović i najbolje krilo u Zoni Stefan Jovanović. Oni su taj dvojac, za koji možemo reći da su udarna igla ove ekipe, i od njih će umnogome zavisiti ishod meča. 
Kao najveću prednost svoje ekipe Dinić vidi kolektivizam i dobru atmosferu u svlačionici.
Momci su zaista vredno radili pripremni period, i vidi se da postoji harmonija u ekipi, vlada pozitivna atmosfera u svlačionici i to će biti naš glavni adut ove sezone – to zajedništvo! 
Meč između Fk Svetlosti i Fk Žitorađe je na programu u subotu 15.08.2020. od 17h, a zbog zabrane okupljanja meč se igra pred praznim tribinama. Ali za sve fudbalske sladokusce omogućen je video prenos na sajtu Fk Svetlosti – SAJT.