JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Povratak fudbala u Leskovcu na velika vrata

Leskovac: Pripremni period Leskovačkog Prvoligaša ulazi u samoj završnici. Par dana pred gostovanje  u Novom Sadu gde ih očkekuje vrlo kvalitetan sasatav ekipe Kabela. Kako i sam reče šef struke Aleksandar Kuzmanović sa pripremama se krenulo sa jedim , završnica pripreme sa  potpuno novim igračkim kadrom . Tako je Leskovac posle nekoliko decenija apstinencije ponovo dobio tim koji će se takmičiti u sadašnjom Prvoj , nekada Drugoj ligi istok, kad su bili u samom vrhu tabel i bili na domak Prvoligaškog društva stare Jugoslavije.

Upravo o proteklim pripremama i šta očekuje od starta u prvenstvu kada gostuju ekipi  Kabela u Novom Sadu šef struke Aleksandar Kuzmanović kaže: Pripreme za našu debitansku sezonu u Prvoj ligi Srbije bile su kratke   i naporne , što se tiče varmenskog perioda koji je pred nama bio . Počelo se sa jednim sastavom odnosno  drugim timom,  dok se kraj pripremnog perioda privodimo  kraju sa potpuno izmenjinim igračkim kadrom, koji je mnogo kvalitetniji  da odgovori potrebama koje iziskuje  Prvoliogaško takmičenje. Zbog samog zgusnutog vremenkog  perioda neki klubovi  potpuno spremni dočekuju prvensvo neki ne.

Po planu i programu imali smo sedam zakazanih kontrolnih utakmica  ali nažalost zbog vremnskih uslova neke nismo uspeli da privedemo kraju,  i to sa  Dinamom i Trajalom, dok je sa OFK Sinđelićem iz Niša odložena takođe zbog loših vremenskih uslova, odnosno obilnih padavina kiše u ovom kraju. Tako da smo nepotrebno potrošli planirano vreme. Na svim tim pripremnim utakmica rezultat nam nije bio prioritet, niti cilj, ipak u psihološkom smislu  rezultati tih utakmica nam daju smernice i  samopouzdanje da smo na pravom putu  kad je reč o spremnosti naših igrača. Na tih šest odigranih utakmica pet smo dobili jednu  sa Dinamom odigrali nerešeno. Naša odbrana   na tim utakmica nije nijednom podklekla. Mreže su mirovale i naši golmani nisu nijednom vadili loptu iz svog gola.

Pripreme su po meni sprovedene delimično, ali ipak  spremni dočekujemo prvu utakmcu i gostovanje Kabelu u Novom Sadu. Favorit je domaćin ali je fudbal kao fudbal pun iznenađenja, na kojij sitni detalji prave razliku između pobede i poraza. Nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo biti rapoloženiji za igru i pobedu, tako da ćemo već od prvog kola imati na svom kontu bodovini saldo veći od njih na našoj strani. Od mojih izabranika očekujem da iz kolu u kola kao novoformirani sastav bude sve bolji i bolji i prikazuje sve bolje fudbalske paritije i beleži  nove pobede.   Verujem u moje izabranike i nadam sa  da nećmo biti lak zalogaj nijednom protivniku bilo kod kuće ili na gostovanju.

Uz predsednika kluba Dejana Savića po svoj prilici Sportski direktor Vladica Cekić je u ovom letnjem prelaznom roku imao najviše posla . Jer je u redove Leskovčana doveden veliki broj novajlija , tako da se nijednog trenutka nije sedelo skrštenih ruku. O samom prelaznom roku, pripremama za start među Prvoligaše  Cekić kaže:

Dok smo u početku  bili u dilemi gde ćemo da se takmičimo pripremali smo i jednu i drugu opciju.  U trenutku kada smo sazanali da smo prvoligaši mi smo se fokusirali na tu opciju. Krenuli smo odmah sa ciljem da stvorimo stabilnog Prvoligaša. Mislim da smo na dobrom putu. Doveli smo od igračkog kadra u svoje redove sve ono što smo hteli. Svi u klubu smo posebno zadovoljni što smo uspeli da vrtatimo sve igrače iz našeg okruženja  odnosno igrače koji mogu da nam pruže te zahteve koje iziskuje takmičenje u Prvoj ligi Srbije.  Fokusirali smo se  i na igrački kadar iz Niša, jer smatramo da su to naši igrači. Što se tiče infrastuktunih radova , tu je veliki deo odrađen i radi se i dalje

. Ostalo nam je nekih destak dana,  svako je radio svoj deo posla tako da smatram da spremno dočekujemo start prvenstva kako u sportskom delu tako i oko regulisanja infrstukturnih obejkata .  Velika zajednička saradnja sa predsednikom kluba Dejanom Savićem je dala dobre rezultate. Pomagali smo jedan drugoga u svojim poslovima. Takođe postoji odlična saradnja sa šefom struke Aleksandrom Kuzmanovićem sa kojim smo pravili zajedičke dogovore oko dovođenje igračkog kadra  iodigravanje kotrolnih utakmica. Igraće se u početku bez prisustva pubike .

Smatram da je za sve klubove pa i nas veliki hendikipent, jer fudbal se igra za pubilu i ona dolazi na stadione da bude od velike koristi svojim ljubimcima na toj utakmci, naročito to važi za domaćina. Dobili smo sve preporuke svi igrači će biti testirani na svake tri nedelje. Tako da će se zdravstveni bilten pratiti redovno sve dokle to prepisuje Vlada Repubike Srbije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print