JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Dečiji vrtić iz Badnjevca u Zoni sa iskusnim fudbalskim pedagogom juriša na opstanak

BADNJEVAC / ŽITORAĐA – Po prvi put u svojoj istoriji opština Žitorađa imaće dva predstavnika u zonskom rangu takmičenja, to će biti timovi – FK Žitorađa i badnjevačka plejada “klinaca“ FK Svetlost.
Međutim, novajlija u Zoni, odličnim prelaznim rokom je sklopio dobar tim, predvođen pre svega mladićima starosti od 18-23 godine, uz nekoliko iskusnih i poznatih srpskoligaških i zonaških imena. Na čelu ove mlade ekipe, u ovoj sezoni biće iskusni fudbalski stručnjak iz Doljevca, Bojan Kostadinović, bivši strateg Bošnjaca, koji za naš portal kaže:
Očekujemo jednu uzbudljivu sezonu koja je pred nama, u kojoj je prioritetni cilj naravno izboriti opstanak. Naravno neće biti lako, jer imamo jako mladu ekipu, sa dosta talentovanih igrača koji su željni fudbala. Trudićemo se da ih što pre “gurnemo u vatru“ i da oni budu ti koji će predvoditi ovu ekipu ove i narednih sezona, naravno uz pomoć iskusnijih igrača. – rekao je Kostadinović, i dodao: Ono što ja mogu da kažem da ćemo mi igrati samo fudbal, i sve što dođe iz tog igranja fudbala će biti plod našeg rada tokom cele sezone. – objasnio je trener Badnjevca.
U FK Svetlost tokom leta pristigli su: Miloš Atanasković, Vladan Maksović (FK Topličanin) Nikola Vukadinović, Lazar Đorđević, Miloš Janković (FK Žitorađa), Aleksa Marjanović (Fk Polet), Jovan Pavlović (Fk Padež) i Damjan Ilić (FK Car Konstantin).  Ono što je interesantno da je reč o momcima rođenim između 1997 i 2001. godine. Pavlović i Maksović (1997.) Atanasković i Janković (1998.) Vukadinović, Đorđević, Marjanović (2000.) i Ilić (2001.) će uz starosedeoca Stevanovića (2001.) predstavljati jednu od najmlađih ekipa u ligi.
Sportski direktor Dejan Dinić, o pojačanjima kaže: Reč je o jako talentovanim i fudbalskim potkovanim momcima. Najbitnije da su svi igrači bili želja uprave i trenera i da će klub nastaviti i na dalje sa dovođenjem mladih snaga u Fk Svetlost, jer je to jedini ispravni sportski put ukoliko želite pozitivne sportske rezultate. – rekao je Dinić.
Ipak, jedna od najperspektivnijih i najmlađih ekipa Zone Jug ne oslanja se samo na mladost, već i na iskustvo. Fudbalski mentori ovim mladim momcima biće i nekolicina iskusnih imena kao što su Ljubenović (37) Vučurević (32) S. Pavlović (29) kao i iskusni golman Stamenković. Međutim, svakako da će se najviše očekivati od dva najzvučnija imena Fk Svetlosti, a to su širom Srpskoligaških terena poznati Danijel Stošić (32) i Milan Tonić(32), kapiten Fk Svetlosti. Pogotovo Tonić, imaće na sebi najveću odgovornost jer će pored sebe na terenu u svakom trenutku imati 6-7 “deteta“ koje će morati da vodi do krajnjih rezultata.
Ali svakako da su ljudski i fudbalski kvaliteti ovog prekaljenog fudbalskog lisca dovoljni da odgovore tom izazovu. Fk Svetlost u prvom kolu gostuje u Medveđi, a već u 9. očekuje je derbi Žitorađe, sa ekipom FK Žitorađa. Jedno je sigurno, pred Badnjevčanima je uzbudljiva fudbalska jesen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print