JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Kad selo voli fudbal

Čekmin: Kada jedna seoska Mesna zajednica kao što je Čekmin toliko voli fudal, onda ni uspesi neće nikad da izostanu. Pošto su ubedljivo osvojili prvo mesto u Jablaničkoj okružnoj ligi i stekli pravo da se posle nekoiko godina ponovo nađu na mesto uspeha. To mesto se zove Zona- jug, koja ove godine je pretrpela neke izmene ali je zadržala svoj naziv, pa i u neku ruku rukovodstvo Zone. Jedino nema više klubova iz Nišavskog i  Pirotskog okrga, al zato  je tu Tolički okrug sa svoja ček pet klubova. Dali će draž prvenstva biti bolji ili ne to je na klubovma da pokažu. Jedan od njih je svako i novajlija Fk Ćekmin koji je sa pripremama za novu takmičarsku sezonu počeo još 8 jula, na svom igralištu u Čekminu. U prelaznom roku nije bilo mnogo odlaska i dolaska. Pa je kostur  tima koji je izb0rio povrtak u Zona-jug ostao potpuno isti. Klub je jedino napustio Miljan Cvetković, dok su pridošlice samo Aleksa Pešić iz Orljana  i Miljan Stoiljković iz Vučja. Tako da šef struke Nikola Stevanović za novu takmičarsku sezonu ima na raspolaganju sledeći igrački kadar: Golmane Kristijan Ilić i Aleksandar Stoiljković i igrači: Jovan Marinković, Petar Ilić, Alesandar Stevanović, Goran i Zoran Zdravković, Danijel Kostić, Nikola Mitrović, Filip Dimitrijević,  Dragan  i Ivan Milošević, Stefan Stanković, Strahinja Đorđević, Stefan Vujić, Stefan Micaković, Aleksandar Stoiljković,  Jovica Mitić, Slaviša Stoiljković, Nikola Krstić.

Čekminci su dosad odigrali čak osam kontolnih utakmica  ovom pripremnom peridu , što govori podatak da šef stuke Nikola Stevanović želi da kroz upravo te kontolne utakmice dođe do prave forme i tima za jesenji deo prvenstva. Dosad su odigrali sa Moravom iz Leskovca, Jedinstvom iz Grdelice, Moravcem iz Pečenjvca, Slogom iz Leskovca, Budućnošču iz Orašja, Jastrebcem iz Blaca i Jedinstvom iz Gornjeg Stopanja. Do počekta prvenstva  na progamu su još susreti sa Akademijim -10 iz Prokuplja i generlna proba sa OFK Kosanicom iz Kuršumije.

Dok igrači se marljivo pripremaju dotle uprva kluba na čelu sa predsednikom Milošem Tasićem i njegovm saradnicima ne sede skrštenih ruku. Uspeli su da obezbede maksimalne uslove za rad i pripremni period svojih izabranika. Što se tiče rada i funkionisanje kluba predsednik Miloš Tasić kaže:  Zahvaljujući pre svega lokanoj samupravu u Leskovcu  i Mesne zajednice sela Čekmin klub zasad nema nikakvih finasiskih poteškoća. Sve fukcioniše kako treba. Cilj nam je u prvenstvu da se nađemo tu negde u sredini tabele, kao nebismo strepeli za opstanak.

Ako nam se ukaže neka bolja prilika za gornji deo tabele, to će biti svakako veliki uspeh našeg kluba. Nemogu da propsutim priliku da pozovem i naše vrene navijače koji su uvek bili uz nas. Da nas podrže u višem rangu takmičenja a mi ćemo im se odužiti dobrim igrama poručio je na kraju predsednik Krstić. Što se tiče strta prvenstva  u prvom klu gostujemo kod Nebeskih anđela na bazi „jug“ u Bujanovcu potom potom smo u drugom kolu slobodni, zatim u trećem ponovo gostujemo u  Prokulju kod Akademije-10, tek u četvrom kolu smo domaćini Jablanici iz Medveđe, što bi se reklo da nam žreb nije na startu bio naš saveznik, ali prvenstvo je dugo biće prilika za dokazivanje i psotizanje dobrih rezultata, samo ukoliko smo spremni za viši rang takmičenja  u šta ne sumnjam da nismo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print