JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Sestrići“ žele ekspresni povratak

Doljevac: Novoformirana Zona – centar svoju prvu Konferenciju, odnosno jedan zvanični sastanak održali su u Doljevcu na kome je domaćin bio dojučerašnji Srpskoligaš  FK Pukovac iz Pukovca, koji želi ekspresni povratak na mesto uspeha.

Koferenciji su bili prisutni 15 od 16 predstavnika klubova, jedino nisu bili predstavnici  Naša krila 1936 iz Belotinca  kod Niša. Pa je tako odziv klubova za svaku pohavlu, takođe su bili  i prisustvovali i čelnici FS-RIS.a i komesari  ove zone. Generalni sekretar FS-RIS-a Hadi Ivan Đorđević, disciplinac Ivan Nikolić, Komesar za takmičenje Goran Dimitrijević i Komesar za  delegiranje sudija Igor Paunović.  Za novog predsednika Konferencije klubova izabran je jednoglasno poznati sportski radnik iz Pukovca Miki Mitrović jednoglasnom oldukom svih prisutnih. Koferenciju je otvorio Hadzi Ivan Đorđević  koji je sa zadovoljstvom konstatovao da je  dobar odziv klubova jedan garant da je Zona- centar jedan ozbiljn rang gde će biti krajnja niezvesnost kako za sam vrh tabele, tako i za one klubove koji će morati da se presele rang niže. S obzirom da će već naredna takmičarska godina brojati 14 klubova u sve četiri Zone na teritoriji FS-RIS-a.

dav

Izbrani, odnosno novoimenovani komesari   zaduženi za vođenje ove zone obratili su se sa jednim ciljem da požele svim klubovima uspešnu predstojeću takmičarsku sezonu koja je pred njima. Dok je disciplinac Ivan Nikolić upoznao delegate Konferencije sa izmenama u Prvilniku o takičenju  kao i novog Disciplinkog pravilinika

Ono što je bilo naj zanimljivije i što se uglavnom sazivaju ove prve Konferemcije, neposredno pred početak prvenstva, je izvačenje parova za narednu takmičarsku 2019/20 godinu, koje je pobudilo naj veće interesovanje predstavnika klubova. Pa redosled brojeva izgleda ovako: 1. Malošište, 2. Bukovik, 3. Morava , 4. Ofk Niš, 5.  Orljane, 6. Zemljoradnik, 7. Naša krila 1936, 8. OFK brzi Brod, 9. Vrtište, 10. Mladost(M), 11. Svrljig, 12. Moravica, 13. Pukovac, 14. Jedinstvo, 15. Napredak 1929, 16. Rudar.

Tako da parovi prvog kola koje je na programu 17/18 avgusta sastaju se: 1.Malošište- Rudar, 2. Bukovik – Nparedak 1929, 3. Morava-Jedinstvo, 4. OFK Niš-Pukovac, 5. Orljane-Moravica, 6. Zemljoradnik-Svrljig, 7. Naša krila 1936- Mladost, 8. OFK Brzi Brod- Vrtište.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print