JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„Čarapani“ bosi iz Surdulice

SUPER LIGA SRBIJE

Surdulica: Gledalaca 600. Sudija: Lazar Lukić ( Beograd) 8. Strelac: Milovanović u 56 minutu. Žuti kartoni: Kojić Ristović ( Radnik), Zukanović, Petrović, Samuel( Napredak). Crveni karton: Rušević u 82 min. ( Napredak)

RADNIK: Vasiljević 7, Milovanović 8, Pajović 7, Stevanović 7,5, Keremeh 7,5, Stamenković 6 ( Kričak-), Ristović 7 ( Kovačević -), Đorđević 7, Kojić 7,5, Stanisavljević – ( Pejćić 7 ), Zlatanović 6.

NAPREDAK: Petrović 7, Marniković 6, Alivodić 6 ( Zukanović -), Ilić – (Rušević 6), Jović 6 ( Eskić -), Veškovac 6, Đorić 6,Ostojić 6, Petrović 6,5, Samuel 6,5, Nidiaye 6.

Igrač utakmice: Miloš Milovanović

Idealni vremenski uslovi za igru, za razliku od dosadašnjih utakmica , bila je prilika da se prikaže dobra fudbalska predstava dva Superligaša sa Regiona istočna Srbija. Pobedio je domaćin jedinim pogodkom na utakmci. Upravo je bio bolji za taj jedan gol , koji mu po svoj prilici trasira put u Plej ofu.

Prva prilika na utakmci za domaće usleila je u 16 minutu igre, akter je bio Zlatanović ali je šutirao pravo u golmana Petrovića. Gosti su pripretili u 29 minutu posle centar šuta Alivodića glavom je uputio udarac Nidiaye ali je bio neprecizan. U finišu prvog dela domaći su oprobali svoje udarce ponovo je pokušao Zltanović u 31 minut, da bi 5 minuta kasnije i Stevanović sa velike udaljenosti uputio udarac ali lopta je završila zamalo pored gola. Tako se na odmog otišlo bez pogotka, jedino što je nedostajalo dobroj igri jednog i drugog tima.

Već na samom početku drugog dela iz prvog napada domaćih Pejčić je bio u prilici iskosa sa desne strane uputio je pravi projektil, ali je golman Petrović bio dobro postavljen i ukrotio udrac.

Samo desetak minuta kasnije pada odluka o pobedniku. Sa desne strane išao je napad domaćih, odlično je centrirao Đorđević, sve je to dobro pratio po levoj strani Milovanović. Bio je najsnalažljiviji upito oštar udraca sa nekih 18 metara, lopta je išla poluvisoko, pritom je na putu ka golu Petrovića nekog od odbranbenih igrača zakačila u nogu, promenila pravac i završila iza leđa nemoćnog golmana gostiju. Od tog voćstva na terenu se razvila prava borba, igralo se vrlo pokretljivo, gosti su možda imali prividnu prevlast na terenu, međutim do promene rezultata nije došlo, domaćin je uspeo da sačuva stećenu prednost. Pobeda u jednoj igri koja je po svoj prilici bila bazirana na rezultat vođena sa klupe mudrom taktikom trenera Milana Milanovića uz zalagenje svih pojedinaca uspeh nije izostao.

Po završetku utakmicena Konferenciju za štanpu šef stuke Napredka Milorad Kosanović je rekao: Čestitam fudbalerima Radnika na pobedi. Što se tiče nas dobro je da je završen ovaj prvi deo, da u pauzi doradimo nešto što možemo. Ovaj prvi deo je bio jako težak. O fudbalu da pričam nešto nemogu, jer ovo nisu uslovi za fudbal ni ovde ni u Kruševcu ni u Subotici, fudbal se ne igra. Ovo je fudbal ko jaće skoši ko je čvršći, teško je u takovoj igri. Mi se slabo snalazimo u ovakvoj irgi , to je jedan od razloga zbog kojih i gubimo utakmice. Nadam se da će posle pauze kada krene trava na terenima biti malo lakše. Još jednom čestitke igračima jednog i drugog tima na htenju i želji za igru koju su prikazali na teškom terenu.

Šef stuke domaćih Milan Milanović je rekao: Zahvaljujem se na čestitki kolegi Kosanoviću. Ja se nadam da će krenuti na bolje sa uslovima za igru. Da ćemo gledati lepše utakmice. Igralo se vrlo borbeno. Mi smo postigli pogodak u drugom delu igre. Potom smo se rutinski i pomalo namenski povukli, vrebajući priliku za drugi pogodak iz kontre. Imamo 35 boda idalje smo u igri za plej of sa Proleterom i Napredkom. Možda nam nedostaje još jedna pobeda do cilja koji smo zacrtali. Poželeo bih i jednoj i drugoj ekipi plasman u plej ofu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print