JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Furiozna jesen Svilajnčana

Lebane: Dali je sudbina tako htela da Radanički iz Svijanca u poslednjem kolu Srpske lige u prošlom prvenstvu  porazi Jedinstvo iz  Paraćina i tako  ih pošalje zajedno sa njih u Zonu zapad, gde sada vode mrtvu trku uz Župu iz Aleksandrovca za lidesku poziciju na tabeli i ekspresni povratak u  Srskoj fudbalskoj ligi istok. Gde objektivno i jednom i drugom klubu pripada mesto. U višem rangu takmičenja, što pokazuju u zoni  igrama.

Bilo kako bilo jesenji deo prvenstva je završen prvi kroz cilj su prošli fudbelri Radničog iz Svijalnca  koji su jedini tim bez poraza sa skorom od 13 pobeda, 2 remija uz inpozantnu gol razliku 61 datih i samo 4 primljena pogodaka. Možda je ključ do jesenje titule Radničkog  bio remi sa naj ljutim protivnikom u  Paraćinu Jedinstvom bez golova, što je stvorilo bodovnu razliku od tri boda na kraju jesenjeg dela u Zona zapad.

Dok na vrhu predstoji mrtva trka tri tima u bezbrižnoj zonu su još Meševo, Morava 1918, Jedinstvo 1936 uz Kruševca, Sloga iz Despotovca, Jatrebac iz Velikog Šiljegovca, i Kušiljevo kao devetolasirani tim na tabeli. U zoni ispadanja su pored najugroženih Juhora i Mačkovca, još OFK Lugomir, Levač, Blagotin i Jedinstvo iz  Mijatovca I  Bošnjane koje je na 10 mestu jesenjeg dela  prvenstva.

Na 120 odigranih utakmica  domaćini su zabeležili 63 pobede, na 34 utakmica slavili su gosti, dok je bez pobednika okončano 23 utakmica. Na 63 dobivenih utakmica najviše puta domaćini su pobedili u 5 kolu na 7 utakmica, zatim po 5 pobeda imaju u drugom, trećem, sedmom, devetom, dvanaestom, i četrnaestom kolu,  Najmanje pobeda domaći timovi imaju u  4 kolu samo na 2 utakmice, zatim po 3 pobede imaju u  šetom, osmom, jedanaestom, i trinaestom kolu.

Gosti su na 34 dobijenih utakmica bili najuspešniji u 4 kolu na 7 utakmice, dok   na po 3 utakmice u šetom, sedmom, osmom, jedanaestom  kolu. Najmnji učinak zabeležili su  po 1 pobedu u petom  i četrnasetom kolu.

Na 23 utakmice bez pobednika nerešenih duela  je bilo na  3 utakmice u 13 kolu, zatim po 2 utakmice bez pobednika na 8 utakmica. Bez nerešenih utakmica bilo je u petom i sedmom kolu.

Najviše pobeda kući kao domačin zabeležili su fudbaleri Radničkog iz Svilajnca  sa svih 7 pobeda,koliko ima i Jedinstvo iz  Paraćina na 8 utakmica kod kuće. Dok 6 dobivenih utakmica ima Morava 1918, po 5 puta su dobili goste Župa i OFK Jastrebac.Najmanje pobeda kući imaju Balgotin i Juhor na 1 utakmici i po 2 pobede imaju Mačkovac, OFK Lugomir.  Na gostovanju najviše pobeda imaju  Župa čak na 7 utakmica koliko je i gostovanja. Radnićki iz Svilajnca na 6 utakmica, Jedinstvo iz Paraćina na 4 utakmice, Jedinstvo 1936 na 3 utakmice. Dok slast pobde na gostovanju nisu osetili fudableri Juhora, Blagotina, Mačkovca. A po 1 pobedu imaju Sloga, Morava 1918, Jedinstvo(M), OFK Lugomir, Bošnjane, Levač.

Na 15 odigranih utakmica najviše pobeda imaju lider Radnički 13 pobeda, Jedinstvo iz Paraćina  i Župa sa po 12 pobeda, dok najmanje pobeda imaju na svom kontu Juhor sam na 1 utakmici, Mačkovac na 2 utakmice i Levač i OFK Lugomir na po 3  utakmice.

Na 15 odigranih utakmica najviše poraza imaju po 11 Mačkovac i Juhor, Bošnjane i Blagotin po 9 poraza, dok najmanje odnosno  bez poraza je Radnički iz Sviljanca i po 1 poraz imaju Jedinstvo iz Paraćina i Župa iz Aleksandrovca.

Kad je reč o nerešenim utakmicama Sloga iz Despotovca ima 5 remija, dok po 4 nerešene utakmice imaju Levač, OFK Lugomir, Kušiljevo, Jedinstvo 1936. Nerešenih utakmica nema jedino Jastrebac iz Velikog Šiljegovca, dok po 1 remi imaju Morava 1918, Bošnjane.

Na 120 utakmica postignuto je ukupno 435 pogodaka, od toga domaćini su bili precizni 272 puta, dok gosti 163 puta .Najviše pogodaka u jednom kolu bilo je u 7 kolu ukupno 37, zatim  35 golova  u 2 kolu i 34 u 5 kolu. Najmanje su postignuti u 14 kolu samo 21 pogodak, zatim po 23 pogodaka u šestom i i dvanaestom kolu.

Domaći strelci najviše golova su potigli u 7 kolu 26 pogodaka,  u 2 kolu 22 gola i po 21 gol u trećem i petnaestom kolu. Dok najmanje su bili rapoloženi u 6 kolu sa smo 13 pogodaka i u11 kolu 14 golova  i po 15 u četvrtom i četrnaestom kolu.

Gostujući napadači od 163 potignuta gola najviše puta su bili precizni  sa 19 postignutih golova u 4 kolu, zatim u 8 kolu sa 17 i u 13 kolu sa15 postignutih pogodaka. Najmanje su postigli samo 5 pogodaka u 14 kolu, po 6 golova u dvanaestom i četrnaestom kolu.

Na svom terenu najviše pogodaka čak 40 postigli su fudbelri Radničkog iz Svilajnca, Jedinstvo iZ Paraćina 24 pogodaka i Jasterbac(VŠ) sa 21 pogotkom, dok najamnje Juhor sa 5 golova, Mačkovac sa 10 i Levač sa11 pogodaka.

Na gostovanju najviše golova dali su fudbaleri Župe 21 pogoda, zatim Radnički (SV)  sa 16 golova i Meševo i Jedinstvo iZ Paraćina sa po 14 pogodaka. Dok najmanje je postiga ekipa Juhora sam 1 pogodak, Lugomir i Levač po 6 pogodaka; Blagotin sa 7 postignutih golova.

Najviše pogodaka u 15 odigranih kola postigli su Radnički/SV) čak 61 pogodak, zatim Jedinstvo iz  Paraćina 41 pogodak i Župa 38 golova, dok najmanje Juhor samo 6 golova, Mačkovac i Levač po 17 pogodaka

Najviše pogodaka na 15 utakmica prilimi su  Juhor  53 gola ,Blagotin i Jedinstvo(M) po 41 gol, OFK Lugomir 37 pogodaka. Najmanje loptu iz svoju mrežu vadili su Radnički (SV) samo 4 puta, Jedinstvo iZ Paraćina 5 puta i Župa 12 puta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print