ВЕЉКОВИЋ СЛОЖИО МОЗАИК

ТИМОЧАНИН – ТИМОК

2   :  0 (2 : 0)

 

Књажевац, Стадион: Градски,  СУДИЈА: Младен Веселиновић (Књажевац),  Стрелци: Аншелковић у 17 и Стојадиновић у 36мин. за Тимочанин.

 

ТИМОЧАНИН: Накић, Милојковић, Балтић, М. Стојановић, С. Стојановић, Виденовић, Славковић, Б. Николић, Анђелковић, Стојадиновић, Златковић. Играли су још:Драгићевић, Којић, Минић, Ср.Ранђеловић.

ТИМОК: Јовановић Давидовић, О. Николић, У Николић, Пантић, Гардић, Рудић, Лапчевић, Н. Ристић Драгићевић, Рошевић. Играли су још: Јоксимовић, М. Ристић, Трифунов, Милић, М. Николић, М. Тодоровић, Кнежевић и Цветковић.

 

Након одигране генералне пробе пред наставак првенства у Српској лиги Исток, тренер домаћих Вељковић може бити задовољан и са оптимизмом да чека Будућност из Поповца док су код тренера Раичића остале вероватно још неке дилеме колико стварно може Тимок у борби за првака Истока.

 

Први део је апсолутно припао домаћој екипи. Сигурни у одбрани, маштовити на средини и сигурни у реализацији напада били су фудбалери Тимочанина. Тимок једва да је угрозио гол Накића.

 

Први погодак је постигнут у 17 минуту када је Балтић прошао по левој страни центрирао лопту на другу стативу а Анђелковић је у клизећем старту унео лопту у небрањену мрежу гостију.

У 35 минуту Славковић је шутирао са двадесетак метара и замало је био непрецизан. Само минут касније убачену лопту у казнени простор и неспретну реакцију гостујуће одбране користи искусни Стојадиновић и силовитим шутем шаље лопту под пречку немоћног Јовановића.

 

У другом делу нешто слабији темпо. Тимочанин је имао неколико лепих прилика али свакако је била најповољнија она у 80 мин. када је Златковић прошао по левој страни убацио лопту у петерац а  Гардић уклизавањем спречио Николића да постигне трећи гол за домаћина.

Тимок је имао шансу пет минута пре краја када је након грешке и лошег испуцавања Накића Драгићевић добро шутрао али је лопта отишла за мало изнад пречке.

 

Аца Стојановић

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net