JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Bojničani po starom receptu

Bojnik: Jedan od naj ako ne i najstabilni Zonaš sa protora „južne pruge“  Pusta reka iz Bojnika, pod dirigentkom palicom trenerskog tandema Dejan Cenić- Boban Nikolić sa pripemama za prolečni deo prvensva. Počeli su pre penastak dana u Bojniku na njihovim  stadionu i sve protiče kako treba.

Na treningu ima preko dvadsetak igrača na rapoloaganju i što je pomalo kuriozitet za timove sa ovih prostora isključivo igrački kadar čine igrači iz Pustorečkog kraja. Trenutno iz tima koji je jesenas se takičio u Zona jug i zauzeo poziciju u gornjem delu table posle prvog dela na pripremama nedostaju kapiten Nikola Ilić  i Stefan Petrović, ali su i dalje članovi ovog kluba.

Novajlije su povrtanioci u redove Bojničana, koji su tu ponikli  braća Miloš i Milan Đenić jedan iz Jedinstva , drugi iz Radana, kao i golman Aleksić koji je branio boje Lidera iz Leskovaca, Marko Stanković iz BSK Belanovce. Dok su iz omadinskog pogona prekomandovani u prvi tim Azirović, Stajić, Cvetković, Stefan Jovanović.

Dosad su odigrali jednu kontrolnu i to remizirali u nedelju sa Radanom u Lebanu (1:1) dok do početka prvenstva po rečima šefa stuke Dejana Cenića imaju zakazane duele sa Jedinstvom iz Bošnjaca 12 februara, zatim 22 ferbuara sa Moravom u Vladičinom Hanu, 26 ferbuara sa Radanom revanš u Bojniku, i sa Svetlost iz badnjevca 1 marta.  S obzirom da u prvom kolu pauziraju postoji mogućnos za još jedan kontolni suret do  utakmice drugog kola Zona- jug.

Radimo izuzetno dobro.  Pojačali smo se sa još nekoliko  naših igrača , koji su branili boje drugih klubova. Takođe smo prekomandovali u prvi tim nekoliko omaldinaca na koje naj ozbiljno računamo u daljem periodu. Pripreme protiči  po planu i programu koji smo zacrtali  je i kolega Nikolić. Zasad nema povređenim , prošla je ta prva najteđa faza , sada predstoji mnogo više rad sa loptom i kontrolne utakmice kako bi što spremnij dočekali prolećni deo prvenstva. Ne gajimo anbicije o višem rangu takmičenja, cilj nam je da ovaj sastav  koji je spoj maldosti i iskustva što bolje uigramo   i tek u narednom prvenstvu istaknemo najozbiljniju kandidaturu za osvjanje prvog mesta.

Na kraju da pohvalim i lokanu samoupravu u Bojniku na čelu sa predsednikom Nenadovićem  najzad smo naše runinirane službene prostorije  renovirali i sredili i mogu da nam zavide i pojedini klubovi iz saveznog ranga takičenja rekao je vidno raspoloženi šef struke  Puste reke Dejan Cenić.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print