sportski portal južne Srbije

Umalo od gotovog veresija

Peta za redom pobeda košarkaša "Puste reke" (druga  u drugom delu), ovog puta nad vrlo dobrom ekipom Zicer iz Bora, koji su se publici u Bojniku predstavili kao dobar tim. Po dve četvrtine pripale su  jednom i drugom timu. Domaći su bili bolji u prvoj i trećoj. Gosti u drugoj i četvrtoj četvrtini. Ipak utakmica je odlučena u trećoj četvrtini kada su domaći košarkaši bili bolji čak za 15 poena ( 26:11), što se u konačnom zbiru ispostavilo da je u njoj pala odluka o pobedniku.
Bojnik. Hala sportova. Gledalaca 200. Sudijski par: Milan Vuković ( Niš)- Aleksandar Marinković ( Leskovac). Rezultat po četvrtinama: 23:21, 20:22, 26:11, 20:29 ). Igrač utakmice. Slobodan Mitić
Susret je počeo vrlo nervozno i sa jedne i sa druge strane  tako da  posle tri minuta igre rezultat bio samo 7:2 za domaće košarkaše. Imali su domaći i vodstvo od 10:2, da bi kraj prvog dela ipak rešili u svoju korist sa samo dva poena (23:21) jer su gosti u finišu bili bolji. U drugoj četvrtini gosti iz Bora su se revanširali domaćinu, oni su bili bolji za dva poena (20:22) pa se tako na odmor otišlo egal rezultatom 43:43 što je i bilo najpravedniji ishod posle prvog poluvremena. U trećoj četvrtini domaći košarkaši su se razigrali predvođeni Slobodanom Mitićem koji je u tom periodu igre bio najviše oran za igru i postigo najviše koševa za svoj tim. Pa je taj period igre pripao domaćinu sa 15 poena razlike (26: 11) i četvrtina koja je donela petu pobedu za redom u prvenstvu. U četvrtoj četvrtini domaći umalo da od gotovog naprave veresiju. U trenutku kada je na semaforu bilo 4,20 sekundi do kraja rezultat je glasio 82:63 za domaćina. Od tog trenutka gosti postaju ti koji postižu koš za košem i dolaze na minut do kraja na 84:79. Ipak  domaći košarkaši  se bude i postižu  pet poena u poslednjih 30 sekundi što je bilo ipak dovoljno za pobedu od 89: 82 nad dobrom ekipom iz Bora. KK PUSTA REKA: Kostić, Mitić 25, Marković 19, Milivojević 18, Mihajlović 9,Ljubisavljević, Radovanović 5, Milovanović , Veljković 3, Jović, Jovanović 10, Mladenović. KK ZICER: Bekan 11, Mijatović 25, M. Nikolić 5, Petrović 6, Ilić 8, Stančev 2, Pajkić 15,  Prodanović 4, Stanojević 6, S. Nikolić, Mitić, Ignjatović.

Tekst i fotografije Vukašin Stevanović