Janković na čelu kluba

Loši rezultati u poslednje vreme i poslednji položaj na tabeli ovog zonaša, na samoj administrativnoj granici sa Kosovom i Metohijom, koji se takmiči u Zoni – Jug, primorao je pre svega lokalnu samoupravu na čelu sa predsednikom dr. Nebojšem Arsićem da pre samog početka  priprema, održe vanrednu skupštinu kluba i izaberu novo rukovodstvo kako bi pokušali beg sa dna tabele i sačuvali status koji imaju u ovom rangu takmičenja.

„Prihvatio sam se „vrućeg krompira u ruci“ u najnezgodani čas po klubu, kada smo na samom začelju tabele“ rekao je na početku novi predsednik kluba Ljubiša Janković

Uz prisustvo većeg broja simpatizera ovog kluba, gde je bio prisutan i prvi čovek ove opštine, izabrano je novo rukovodstvo. Za predsednika kluba, odnosno Upravnog odbora imenovan je poznati privrednik Ljubiša Janković kome su svi članovi Skupštine jednoglasno izglasali poverenje.

Za članove Upravnog odbora izabrani su: Gojko Ivanović, Bojan Pavlović, Miljan Jović, Jakša Janković, Saša Maksimović, Milenko Arsić. Tri člana Nadzornog odbrora od kojih je predsednik Goran Aćimović, dok su ostala dva Saša Tasić i Ratko Durković.

Poverenje šefu struke je i dalje ukazano dosadašnjem treneru Bobanu Đorđević, koji je odmah sutradan izvršio prozivku i počeo sa pripremama za prolećni deo prvenstva. Počeće se sa raspoložljivim snagama od jesenas, to jest igrače iz same sredine.

Kao prvo pojačanje najavljen je povratak bivšeg golmana Davora Bojića. Takođe je u potrazi jedan dobar igrač odbrane, sredine terena i napadač kako bi se pojačala konurencija u timu, tako stvorila još zdravija atmosfera među same igrače.

„Verujem u ove igrače i da uz adekvatna pojačanja ćemo se dobro pripremiti i izboriti opstanak. Imam punu podršku lokalne samouprave na čelu sa predsednikom dr. Arsićem, tako da finansijskih problema neće biti. Na igračima je da svoj deo posla odrade i izborimo opstanak. Uporedno smo u planu da odradimo i mnogo posla oko infrastukture kluba.“

„Neću se tek tako odreći pojedinaca koji su ostavili neki trag u našem klubu.“

„Prvo što smo uradili  to je što smo namestili semafor, a biće i urađene tribine na zapadnoj strani. Takođe ćemo i sam teren rekonstruisati i da dolazak na naš stadion bude prijatan za sve nas. Po svoj prilici za sportskog direktora kluba imenovaću dosadašnjeg predsednika Tomislava Arsića ukoliko želi da nastavi  da radi u klubu.“ završio je Janković.

Šef struke Boban Đorđević  se zahvalio na ukazanom poverenju uz obećanje da će sve učiniti i što bolje pripremiti fudabelere za prolećni deo prvenstva. „Radićemo uobičajeno u tri faze pripreme. Posle sticanje snage, izdržljivosti, sledi rad sa loptom i odigravanje kontrolnih utakmica sa klubovima iz okruženja.“

„Računam na sve fudbalere od jesenas, a ako dovedemo pojačanja biće još bolje. Pripremni period će biti žestok od prvog dana, kalkulacije u radu neće biti. Svako ko se bude nametnuo, taj će dobiti mesto u timu. Kompletne pripreme ćemo odraditi na našem igralištu, ako se ukaže neka prilika možda odemo na neki dan u obližnjoj Sijarinskoj banji.“

Vukašin Stevanović

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net