JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Besplatno za sve polaznike

Pod vodstvom šefa stručnog štaba Radana nekada poznatog fudbalera sa ovih protora Dragana Momirovića- Gaje u FK Radanau na čijem je čelu predsedniik kluba Nebojša Stanković od 10 septembra 2018 god. zvanično je promovisan rad „Škole fudbala“ koja je besplatna za sve polaznike, kao i svih uzrasta od petiliće do omladince. Za početak treninzi će se odvijati na glavnom terenu, kako bi svi polaznici ove škole osetili draž lepog terene, kako bi na taj način još više zavoleli najlepšu sporednu stvar na svetu.

Ovo je drugi pokušaj, koji će zaživeti svi smo ubeđeni u klubu, od kad je na čelu predsednik Nebojša Stanković kaže na početku Dragan Momirović i dodaje: Pre nego što smo počeli sa zvaničnim radom, obišli smo sve Osnovne i Srednje škole u Lebanu, obavili razgovore sa nastavnicima, odnosno profesorima svih škola. Dogovorili se da ta saradnja ubuduće bude mnogo veća, kako bi smo na jedan obostran način pokušali da vratimo stari sjaj ove škole, koja je iznedrila mnoga poznata imena u našem fudbalu, koji su čak i branili boje mlađih selekcija stare Jugoslavije. Imamo potunu podršku kao predsednika kluba, tako i lokalne samouprave u Lebanu, da ovaj projekat zaživi. Jer bez mlađih kategorija nema ni uspeh seniorskog tima.

Kao takmičarski pogon biće selekcije Pionira i Kadeta koje će se takmičiti u zvaničnom takmičenjuna treitoriji Jablaničkog okruga. Pored mene koji sam zadužen da pratim rad ove škole, radiće kolege treneri Rade Savić, Milan Nikolić i sa golmanima Veljko Mirdzić.Nadam se da će već ove jeseni kada izvršimo selekciju 40 dece polaznika pokazati i prve rezultate , da je ovo dobro ideja za napredak fudbala u Lebanu.