JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Vratiti milo za drago

Meveđa: Utakmicama 17 kola prvenstva Prve muške košarkaške regionalna lige istok za  viked koji je pred nama na redu su utakmice 17 kola i po mnogim pokazateljima  derbi sezone igra se u Boru gode KK Bor RTB dočekuje lidera na tabeli Jabalčnicu iz Medveđe predvođenu trenerom Sinišom Stošićem , pomoćnikom Draganom  Miletićem  i sportskim direktorom Milošem Draštovićem. Tu su i kvaitetan igrački kadar koji predvodi kapiten Dalio Bubalo, zatim jedan od najboljih igrača u ligi Stefan Stoiljković , odlični šuteri Stošić i M. Nikolić i jedna od najboljih pleja u ligi Nešić. Netreba zaboraviti ne pomenuti učinak ni Kostića, Zdravkovića, Andrejevića. Rakića, što ide u prilog tvrdnji da su sa parvom lideri na tabeli sa skorom od 14 pobeda i 2 poraza . Drugoplasirani Bor RTB je sa bodom zaostatka  i skorom 13 pobeda i 3 poraza . Derbi koji odlučuje sve.

Uporavo u prvom kolu u Medveđi u jednoj kvaitetnoj košarkaškoj predstavi gosti su bili za malo bolji i zasluženo slavili . Sve je po mnogima bilo odlučeno još u prvoj četvrtini kada su gosti serijom trojiki  storili kapitanu prednsot, koju nažalost domaćin nije mogao da sustigne do kraja utakmice. U poslednjim sekundama domaćin je imao napad ali je Nešiću loptu izbio  u aut neko od igrača iz Bora i tako su Borani kraj utakmice dočekali uzdignutih ruku, srećni i sveni težine pobede.

 

U nedelju od 18 časova u Boru je revanš gde će gosti iz Medveđe pokušati da se revanširaju za poraz na svom pareketu. Zato će i na put krenuti dan ranije, dok će  navijačiki autobus put Bora krenuti na  sam dan utakimce, da svojim navijanjem pomogne svojim ljubimcima da  se revanširaju za neočekivani poraz u Medveđi.

Predsam put za bor šef struke Jablanicice iskusni trener Siniša Stošić kaže: Polsednja utakmica sa ekipom Marinac iz Niša bila je izuzetno teška, međutim i kada nam neide na parketu momci su pokazali karakter i zabelžili vrednu pobedu. Ove nedelje sve misli su bile okrenute nedeljnoj utakmici u Boru, radili smo na odkanjanju nekih nedostatka. Svesni pre svega kvaliteta domaćina koji u svojim redovima ima nekoliko dobrih pojednica poput Rašić, Mitrovića, Vučetića, Brankovića, Veličkovića što su pokazali svojom igrom na našem parketu , pokuašćemo svim snagama da im se dostojno suprostavimo i ako zaigramo kako znamo i umemo revanširamo im se za poraz u prvom delu  prventsva.

Na našem terenu smo sportski podneli poraz, pružili protivniku ruku posle utakmice. Verujem da će tako biti i u Boru ako mi budemo pobednici. Reč je o klubu sa dugom košarkaškom tradicijom i  nadamo se dobrom gostoprimstvu. U jednoj kvaitenoj košarkaškoj predstavi u šta ne sumnjam  da neće biti tako neka pobedi ko bude bolji. Od mojih momaka očekumo da će dati sve od sebe. Utakmica od velikog značaja ali nam do kraja prvenstva predstoji još dva teška duela sa Moravom u Vladičinom Hanu i Radnikom iz Surdulice na našem parketu u Medveđi. Tek tada moćićemo da kažemo da smo Medveđi podarili po prvi put člana  Druge košarkaške lige bio je jasan Stošić.

Čovek koji je  zadužen za organizciju u unutar kluba Sportski direktor Miloš Drašković takođe sa optimizmom i verom u svoje izabranike kreće na put  Boru sa velikom nadom da će oni biti ti koji će se na kraju utakmice radovati i tako im se revanširati za poraz u Meveđi. Zato se i sam odlučio uprkos svih nedaća da se put Boru krene dan ranije, što govore i njegove reči: Procenio sam da je utakmica od velikog značaja za naš klub i zato sam doneo odluku da se n put krene dan ranije.

Svesni epidemiloške situacije koja vlada ne samo kod nas već u čitavom  okruženju sport nema granice i zatio  na tako nešto i ne obraćamo pažnju. Verujem pre svega u svoj stručni štab  Siniše Stošića i Dragana Miletića , pa naravno i svojih igrača i zato se nadam povoljnim rezultatu i pobedom u Boru na neki način će nam vrata  Druge košarkaške lige biti odškrinuta.  Ostaje nam da samo overimo taj put sa Moravom i  Radnikom do kraja ma da i ostale protivnike nejćemo podceniti. U svaku utakmicu ćemo ulaziti maksimlno koncentrisani na pobedu.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print