JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Ogromno nezadovoljstvo u redovima Lebančana posle nedeljne utakmice

Nedeljna utakmica u Lebanu u kojoj su gosti iz Gadzinig Hana porazili domaćeg Radana (1:2) bacilo je još jednu sumnju Uprave FK Radana na čelu sa predsednikom Nebojšom Stankovićem, dali sa ovakvim suđenjem ima smisao regularnog toka takmičenja na Srpskoligaškom istoku.

Izraženo je veliko nezadovljstvo deljenjem fudbalske pravde glavnog sudije Nemnaje Mitrovića iz Prokuplja zašta se i oglasio predsednik Nebojša Stanković koji je izneo ne samo kritike na suđenje, nego osudio i ponašanje njegovog jednog od dva iskljuečan igrača na utakmci sa Zaplanjcem.

Vidno nerovzan Stanković je na početku rekao: Prvo što bih istako to je što se tiče same utakmice i samih aktera na terenu sve je po nama u klubu proteklo korektno. To su i po završetku utakice priznali gosti i ujedno se zahvalili što smo im izašli u suret da odigramo utakmcu dan ranije. Smatram da smo time pokazali svoju sportstvenost, bez obzira što smo na samo nekoliko kilometara od nas imali drugu utakmcu u Bošnjacu u ovom rangu takmičenja. Međutim dešvaju se neke stvari koje su se po nama otele kotroli, tu pre svega mislim na suđenje. Ovog puta reč je o deljenju fudbale pravde glavnog sudije na ovoj utakmci Nemanje Mitrovića iz Prokuplja. On nam je iz nepoznatih razloga ne samo mene već i čitave Uprave kluba, načinio tri ključne grešeke po nama, koje su uticale na konačan ishod . Kao prvo u 48 minutu igre po našem viđenju nije dosudio za nas kazneni udarac koji je načinjen nad Stefanom Kostićem. U 76 minutu prestogo je isključio našeg igrača Ivana Mitića , do tog trenutka on je bio naš najzapaženiji pojedinac u odbrani, koji je sve držao pod kontrolom.

U trenutku kada se lomio rezultat pokazao mu je drugi žuti karton i tako direktno uticao na konačan rezultat na ovoj utakmci, ma da prekršaj nije bio za faul , kamo li za isključenje. Treći momenat je kada su gosti postigli pobedonosni pogodak u tom trenutku kada je tekao taj napad njihov igrač je ležao povređen na njihovoj polovini terena. Naši pojedini igrači su tražili da izabce loptu , ili da sudija prekine igru. Oni su to iskoritili i postigli pobedonosni pogodak. Time su pokazali koji su i zašto su došli u Lebane. Bez obzira na takvu sportsku nevitežnost je im čestitam na pobedu iako smatram da je rezulatat nerealan. Iza toga se desio taj incident, to prepustamo nadležnim organima da pregledaju snimak sa utakmice u Lebanu, da sakcionišu sve aktere. U tom po nama nemilom događaju učetvovao je i naš rezrvni igrač Mladen Jović koji se zagrevao u tom trenutku iz našeg gola, koji je isključen. On će sigurno bez obzira na Discilinske organe kažnjen i unutar kluba za takvo ponašanje. Dok sam ja na čelu kluba dajemo punu podršku, da vinovovnici incidenta budu kažnjeni. Zbog toga molimo i apelujem na Takmičarske organe da nađu shodno da pogedaju snimak utakmice, i eventualno me demantuju i razuvere za neke činjenice koje su nama starne. Mi u klubu nemožemo u ovom trenutku da ih prepoznamo, da damo krajnji sud, da kažemo i da tvrdimo da je to tendiciozno, namerno, ali se nešto dešava vrlo čudno i simptomatično. Jer na dosad četiri odigrane utakmice mi nismo na tri zadovoljni suđenjem. Što je dovoljan razlog da se upali alarm kao opomena za sve nas. U jednom trentku se sa pravom pitamo dali smo mi unapred izbačeni iz lige. Bez obzira što ova Uprava kluba na čijem sam ja čelu čini sve napore da sve finasiske momente prema službneim licima izmirom na vreme. Zato i sami neznamo šta će da donese vreme koje je ispred nas, kad je reč o nastavku prvenstva.

Nakraju predsednik Stanković nije propustio da kaže da FK Radanu u nedelju predstoji gostovanje u Niš na popularnom Bubnju gde će snage odmeriti sa Car Konstantzinom. O tom duelu sa verom i nadom da će sve proteći kako treba kaže: Gostujemo u narednom kolu Car Konstantinu, nadam se da će naši igrači koji istrče na teren nastaviti bez obzira na ovakve događaje sa dobrim igrama, što su to pokazali naročito u prvom delu utakmice u nedelju. Da se dostojno suprostave domaćinu, da izgaraju na terenu, pa ko bude bolji neka pobedi. Na karaju moram da istaknem da je naš sledeći domaćin naš stari sportski prijatelj koga svi u klubu poštujemo. Pogodovu što je na čelu jedan isksusni fudbalski mag sa ovih prostora Miroslav Milivojević. Nadam se da će sve proteći ponavljam još jednom korektno pa neka pobedi ko bude bolji na samom terenu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print