JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Viken kada kreće bubamara

Utakmicama 16 kola prvenstva Srpske fudbalske lige istok narednog vikenda lopta na svim terenima u ovom rangu, će krenuti sa cenrta. Na programu su osam utakmica. Prvog dana vikeda igraju se tri sureta, dok drugog na programu su preostalih pet utakmica. Prvog dana u Mrštanu komšiski derbi između domaćeg Moravac –Oriona i Jedinstva iz Bošnjaca koji bi trebao da donese dobru fudbalsku predstavu ova dva  tima. Jesenas Mrštančani su bili u Bošnjacu i  pobedom od 1:0  slavili na gostovanju  . Sada je na red da Bošnjačani predvođeni trenerom Gošičem pokušaju da im vrate istom merom.

U Nišu na  Durlanu OFK Sinđelić dočekuje  Dunav iz Prahova gde je izraziti favorit, pogotovu što s eu zimskoj pauzi popluarni „orlići“  osetno pojačali svoje redove. Ma da Dunav ponekad zna itekako da iznenadi na gostovanju favorizovanog domaćina. Treći duel prvog dana je u Trsteniku gde Trstenik PPT dočekuje OFK Topličanina iz Prokuplja. Gosti su izraziti  favoriti u ovom duelu, jesnas su takođe bili bolji na svom terenu u Prokuplju.

Drugog dana vikenda na dan žena  8 marta u Vlaostincu Vlasina će ugostiti SFS Borac, koji je po nekim informacijama dosta oslebio svoj sastav. Domaćin je favorit i sve osim pobede bilo be neuspeh za domaći tim na premijeri kod kuće.

U Varvarinu Temnić je domaćin Car Konstantinu. Utakmica gde će se videti dali je domaćin pripremo bolji tim nego jesnas i dali je moćan da počne  sa dobrim rezultatima. Prema onome što se dešavalo jesenas gosti iz Niša su izraziti favoriti na toj utakmici.

Duel u Knjaževcu između domćeg Timočanina i Radana iz Lebana po nekim pokazateljima mogo bi da bude jedan od najzanimljivih mečeva u ovom premijernom kolu. Domaći su dosta ojačali svoje redove, gosti iz Lebana su sačuvali kostur tima od jesnas uz samo dva kvalitetna pojačanja.Osvežili  svoje redove za još bolje rezultate od jesenas. I jedan i drugi tim su u pripremnom peridu bez poraza na kontrolnim utakmica. Ko će se radovati u nedelju znaćemo posle završetka utakmice.

Ništa manje nejće biti zaniljiva utakmica u Resavici u komšiskom derbiju Rembasa i Jagodine. Domačinu u  goste dolazi lider prvenstva iz jesenjeg dela i glavni pretendant  na titulu prvaka . Dali će domaćin imati snage i mogućnosti da postigne povoljan rezultat videćemo   u nedelju. Poslednji duel je u Popovcu gde  Budućnost dočekuje  GFK Dubočicu  koju je i jesenas u Leskovcu svladala visokim rezultatom 3:0. Po svoj prilici i na ovoj utakmci domaćin je favorit.

RASPORED UTAKMICA 16 KOLA OD 15 časova:

SUBOTA

1.     Mrštane: Moravac-Orion –  Jedinstvo

2.     Niš. OFK Sinđelić- Dunav

3.     Trstenik: TrstenikPPT- OFK Topličanin

NEDELJA:

4.     Vlasotince: Vlasina – SFS Borac

5.     Vravarin: Temnić 1924- Car Konstantin

6.     Knjaževac: Timočanin-Radan

7.     Resavica: Rembas – Jagodina

8.     Popovac: Budućnost – GFK Dubočica

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili