JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Pčinja kreće u pohod ka tituli

Za razliku od ostalih tri Zona u ovoj su umesto  16   jedan više 17 klubova pa je zato i prvenstvena trka za malo duža. Taklo je na programu narednog  vikeda u njoj utakmice 18 kola. Slobodan je u prvom kolu tim Puste reke iz Bojnika.

Prvog dana vikedan u Leskovcu Sloga će ugostiti  OFK Kosanicu iz Kuršumije. Domačin je po nekim pokazateljima favorit na toj utakmci . Ma dai gosti nisu tim za podcenjivanje jer se nalaze u gornjem delu tabele u ovom rangu.

Lider jesenjeg dela prvenstva Pčinja iz Trgovišta gostuje u Orašju kraj Vlasotinca. Domačin je ponekad neugodan tim za favorite. Biće po svoj prilici ovo jedna od boljih utakmica u ovom kolu. Morava u Vladičinom Hanu dočekuje Akademiju -10 iz Prokuplja. Domaćin je u zimskom prelaznom roku pojačao svoje redove i trebalo bi da pobedom startuje  n apremijeri pred svojim navijačima u svojoj Bukulji.

Jedinu predstavnik sa Kosova i Metohije u ovom rangu Polet 1980 iz Lapljeg sela kod Prištine će na svom terenu kao domaćin u Kuršumliji ugostiti ekipu Vranjske banje koja je u samom vrhu tabele, pa će uslovnom domaćinu biti potrebno da uloži dosta truda da se pobedom predstavi ljubiteljima fudbala. Još jedna utakmica na neutrlnom terenu u Pukovcu između Svetlosti iz Badnjevca i Jablanice iz Medveđe. Duel dva tima sa donjeg dela tabele . Pobeda bilo kog od ova dva tima imaće dupli značaj za dalji tok prvenstva.

Žitorđa će takođe svoj susret kao domaćin odigrati u Belotincu. Biće to treća utakmica u ovom rangu na neutralnom terenu. Protivnik im je Jedinstvo iz Gonjeg Stopanja kod Leskovca.  Neizvestan duel ova dva tima  podjednake vrednosti.

U Bobištu  istoimeni klub  dočekuje Jastrebca iz Blaca . Ko će bti uspešnij ostaje da se vidi. Po jesenjem učinku  gosti su blagi favoriti u tom susretu. I poslednja utakmica na programu 18 kola je u Čekiminu gde istomini klub dočekuje  ekipu Nebeski anđeli   satavljenu od vojnika sa Vojne baze u Bujanovcu. Biše to po svoj prilici zanimljiva utakmica i prilika da ljubitelji fudbala vide dobru fudbalsku predstavu ova dva tima podjednake vrednosti.

RASPORED UTAKMICA 18 KOLA u 15 časova

SUBOTA:

1.     Leskovac: Sloga – OFK Kosanica

2.     Orašje: Budućnost – Pčinja

3.     Vladičin Han: Morava- Akdemija 10

4.     Kurumilja: Polet 1980 – Vrnjska banja

NEDELJA:

5.     Pukovac u 11 čas: Svetlost – Jablanica

6.     Belotinac : Žitorađa – Jedinstvo(GS)

7.     Bobište: Bobište-  Jastrebac (Bl)

8.     Čekmin: Čekmin – Nebeski anđeli

9.      Slobodan:  Pusta reka

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print