JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„Marinci“ namučili Medveđane

Medveđa: Hala sportova. Gledalaca 400. Sudijski par: Nikola Mihajlović( Leskovac) – Milan Nikolić(  Vranje). Rezultat po četvrtinama: 19:9, 14:34, 26:17, 21:14.

KK JABLANICA: Rakić, Nešić-2, Andrejević, Kostić-10, Đorđević 3, Zdravković, Stošić -9, M. Nikolić 17, Bubalo 11, Dzelatović, Stoiljković 28, S. Nikolić.

KK MARINAC: Rilak 2,  Vukotić 10, Đorđević-13, Antunović 6, Jusić, Popović 19, Miletić 4, Stajić, Mitić 20, Stepanović.

Igrač utakmice: Stefan Stoiljković

Početak susreta nije najaviljvao dramu na parketu hale sportova u Medveđi. Domaći košarkaši su morali da ulože dosta truda i da proliju znoja da bi zabeležili pobedu, koja ih vodi sa optimizmom na derbi prvenstva u Boru u narednom kolu.

U prvoj četvrtini počelo je oprezno  sa obe starne,pa je taj period igre i viđeno najmanje koševa. Posle tog prvog  perida igre  domaći su imali solidnu prednost od deset poena (19:09)  i činilo se da će sve ići lagno u korist domaćina.

Međutim u drugoj četvrtini najlošije izdanje Medveđana u drugom delu prvenstva ako bi se gledao učinak po četvrtinama. Gosti su se razigrali uz obilatu pomoć domaćih košarkaša kojima nije ništa polazilo za rukom, čak ni iz slobodnih bacanja. Taj drugi period igre gosti su rešili u svoju korsit čak sa 20 poena u svoju korist. Pa sa  tako na poluvreme otišlo sa prednosti gostiju iz Niša od 10 poena  razlike ( 33:43 )  što je u redove domaćih bila ozbilja opomena da maoraju da zaigraju kako treba.

Stvari su se polako vraćale na svoje . Treći period igre pripao je domaćim košarkašđima sa devet poena  razlike u njihovu koriost ( 26:17) tako da je treća četvrtina završena  rezulatatom  59:60 u korist Marinca.

Odluka o pobediku ipak je pala u  poslednjoj četrtini kada se rezutat lomio  čas na jednoj čas  na drugoj starni.  U periodu igre 3,22 sek. do kraja  domaći košarkaši su prvi put poveli sa koš razlike (68:66) i od tog perioda igre  uspeli su da preuzmu primit na parketu. Uspeli su da do kraja utakmice vode sa po nekoliko koša razilike da bi kraj utakmice dočekli  kao pobenici rezultatom 80:74 , što je puna hala proprtaila sa oduševljenjem.

Peta za redom pobeda u drugom delu prvenstav Prve Srpske košrkaške lige-istok i ono što predstoje u narednom kolu , to je derbi sa ekipom KK Bor RTB u Boru , gde će po svoj prilica i pasti odluka o prvaku u ovom rangu takmičenja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print