JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U Zoni jug narednog vikenda start prvenstva

Za takmičarsku 2018/19 godinu u Zona –jug sve je spremno, što se tiče organizacije od strane čelnika FS RIS-a. Održana je Konferencija klubova. Seminar za službena lica takođe iba fudbalska događaja u Niš. Novajlije su Jedintsvo iz Pirota i Gornjeg Stopanja, Mladost iz Medoševca, i iz Bosilegrada.

U prvom kolu koje je na programu 18 /19 avgusta na programu su svih osam utakmica, gde će se odigrati nekoliko vrlo interesatnih duela, na premijeri.

Prvi par je duel u Pirotu između dva Jedinstva, koji su novajlije u ovom rangu takmičenja. Ko će biti pobednik, znaćemo posle odigrane utakmice, jer i jedan i drugi tim su nepoznaice za ovaj stepen takmičenja.

Drugi par je u Vlasotincu između domaće Vlasine i Morave iz Vladičinog Hana. Domaćin je u pauzi prvesntva dobro radio, istako je kandidaturu za osvajenje prvog mesta. Morava je tim koji se nikad nezna kako će startovati u prvenstvu. Ipak treba očekivati sigurno pobedu domaćina na premijeri.

Duel dva tima u Bojniku između domaće Puste reke i Sloge iz Leskovca trebalo bi da bude derbi kola. Bojničani su se u prelaznom roku dosta pojačali, pa će po svoj prilici biti tim koji će igrati značajniju ulogu u prvenstvu. Sloga je takođe konsolidovala svoje redove, pa ćemo videti ko će se prvi radovati ove jeseni.

U Trgovištu domaća Pčinja će ugostiti povrtanika posle nekoliko godina u ovom rangu Mladost iz Medoševca. Domaćin je izraziti favorit na papiru. Ekipa koja je u prošlom prvenstvu bila konstantno u sam vrh tabele. Po svoj prilici treba očekivati prvu pobedu domaćina u prvenstvu ove jeseni, kao najavu dobrih igara i ovom prvenstvu. Ukoliko Mladost načini izneđanje bio bi to veliki uspeh na startu prvenstva za ovaj klub iz predgrađa Niša.

U Dimitrovgradu Balkanski će ugostiti ekipu Vranjske banje, kod kojih po nekim izjavama ne cvetaju ruže. Domaćin je favorit i treba očekivati prvu pobedu, koji svake godine slove za jednog od kandidata za sam vrh na tabeli ovog ranga.

Duel gradskih rivala izmešu OFK Brzi Brod i OFK Niš biće uz onaj u Bojnik najzanimljivji duel. Obe ekipe su kvalitetne, pa će susret biti neizvestan do samog kraja. Ko bude bolji, pokaže više na terenu, taj će i slaviti pobedu. Moguć je i remi ova dva kluba, što bi za „Pantelejce“ bio možda ravan pobedi.

U Medveđi Jablanica koja je adminstrativno sačuvala status Zonaša dočekuje Budućnost iz Orašja, gde će pokušati da se pobedom rehabilituje za ono što je moglo da joj se dogodi da se nađe u Okružnoj ligi.

Posednja utakmica je u Bosilegradu između domaće Malodsti, takođe povdratnika posle nekoliko godina u društvo zonaša. U goste im dolazi vrlo neugdan tim Tansko Rajić iz Pirota. Duel koji će biti nezvestan jer su gosti kvaitetan sastav. Domaćin kao novajlija je željan dokazivanja, pa će to biti duel koji treba da donese dobru fudbalsku predstavu.