JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Jesen koja obećava dobar fudbal

Na terenima Fudbalskog saveze regiona istočne Srbije narednog vikenda tačnije 18/19 avgusta zakazan je start, prvenstva u sve tri Zone- Jug, Zapad i Istok, kao u Srpskoj fudbalkoj ligi istok, koja po prvi put broji 18 klubova.

Letnje pripreme svih klubova ulaze u samoj završnici. Igraju se poslednje kontrolne utakmice, kako bi klubovi imali na uvid sa kavim snagama ulaze u prvenstvene susrete. Doduše još uvek traje prelazni rok za fudbalere, tako da klubovi nisu još uvek na tome, sa kojim će fudbalerima da startuju u prvenstvu. Održane su Konferencije klubova, Seminari za službena lica, to jest za sudije i delegate, kao i za trenere. Znači sve je spremno za početak kada će se lopta zakotrljati najpre u subotu a potom i nedelju, zavisno kako su klubovi domaćini prvog kola odlučili da igraju kojim danom.

Naravno krenućemo sa komentarom utakmica prvog kola Srpske fudbalske lige–istok, gde su na programu devet utakmica. Prvog dana u subotu igraju se četiri, dok u nedelju preostalih pet utakmica.

Prvi par je utakmica u Varvarinu između Temnića 1924 povratnika posle godinu dana iz Prve lige Srbije i novajlije SFS Borca, koji je zasluženo taj status izborio pobedom u Prokuplju nad ljutim rivalom OFK Topličaninomi to u predposlednjem kolu Zona – zapad.Varvarinci su bili na pripremama bazičnim na Vlasinskom jezeru i po svoj prilici žele ekspresni povratak među Prvologaše. Favoriti su kao domaćini i treba očekivati prvu pobedu domaćina. Ma da i popularni „staklarci“ se neće tek lako predati bez obzira što su novajlije u ovom rangu, posle duže pauze.

Drugi par je utakmica u Prahovu između Dunava i Jagodine-Tabane. Dunav je tek u samom finišu prvenstva sačuvao status Srpskoligaša, dok je njihov gost iz Jagodine napravio fuziju između dva kluba Jagodine i Tabane 1980, pa ćemo biti u prilici već u prvom kolu da vidimo, sa kakvim timom startuju, dali će glavnu reč voditi Jagodina kao bivši Prvoligaš ili Tabne 1980 kao Srpskoligaš. U svakam slučaju utakmica koja će biti neizvesna do samog kraja. Domaćin da započne prvenstvo pobedom gosti da pokažu da je fuzija donela dobrobit fudblau u Jagodini.

Moravac- Orion iz Mrštana kraj Leskovca je već bio napustio Srpskoligaško društvo. Nekom adminstracijom liga je proširena na 18 klubova, pa je tako klub iz Mrštana sačuvao status Srpksoligaša. Njima u goste dolazi jedan od boljih klubova u prošlom prvenstvu, koji je završio u vrhu tabele. Utakmica koja treba da pruži ljubiteljima fudbala , dobru fudbalsku predstavu u Mrštanu.

Radnički iz Pirota je takođe uz Teminić 1924 povratnik na Srskoligaškoj sceni. Piroćanci žele ekspresni povratak i za protivnika imaju klub koji je uz Mrštančane bio napustio već ovaj rang takmičenja. Veliki favorit je Radnički i treba očekivati prvu pobedu domaćeg sastava na startu prvenstva.

Svakako derbi prvog kola po onome što su klubovi pokazali u prošlom prvenstvu je duel u Popovcu kraj Niša ujedno i komšiski derbi između domaće Budućnosti i OFK Sinđelića iz Niša. Ovaj duel vredi pogledati kraj autoputa, koji je na programu u nedelju popodne, verujemo da će biti dobrog fudbala.

U Paraćinu duel između domaćeg Jedinstva i Radana iz Lebana bi trebalo da donese dobru fudbalsku predstavu. Upravo njihovi dueli su uvek bili krajnje neizvesni i zanimljivi. Ko će pobediti pokazaće se na samom terenu u subotu.Ko bude spremnji, orniji za dobru igru i rezultat.

Duel u Pukovcu između istoimenog tima i Jedinstva iz Bošnajaca je takođe još jedna utakmica koja treba da donese dobru fudbalsku predstavu. Konačan ishod ova dva kluba je uvek bio neizvestan bilo da se igra u Pukovcu ili Bošnjacu.Posle dužeg vremena i ljubitelji fudbala u Leskovcu biće u prilici da vide na Gradskom stadionu Srpskoligaški fudbal, povrtakom GFK Dubočice u ovom rangu. U goste im dolazi Radnički iz Svilajnca jedan od isksunih Srpksoligaša. Biće to dobra provera za Leskovčane dali su spremno doćekali povratak u ovom rangu takmičenja.

I polsednji deveti duel je još jedan komšiski derbi Niša, u Gadzinom Hanu, između povrtanika u ovom rangu posle nekoliko godina Zaplanjca i Car Konstantina koji je završio prvenstvo na drugoj poziciji na tabeli izvarednim igrama u drugom delu prvenstva. Utakmica koja će po svoj prilici pokazati ko je spremnije dočeko start prvenstva. Gost sa popularnog „Bubnja“ je faovrit , ma da se domaćin neće tek tako lako predati na premijeri pred svojim navijačima.

Sve u svemu devet utakmica, svaka na svoj način biće zaniljiva, neizvesna do samog kraja. Ko pokaže više fudblaksog umeća taj tim će se radovati prvoj pobedi u prvenstvu, koje će po svoj prilici doneti, po kvalitetu tima , koji se takmiče u ovom rangu vrlo zanimljiv jesenji deo prvenstva na Srpskoligaškom istoku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print