JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

U Niš po vrhunske rezultate

Niš: Kada jeda sportisa u ma kom bilo sportu , radi ostavrivanja svojih ciljeva odluči da ostavi svoju sredinu i preseli se u drugoj to je znak da zaista želi da  dostigne svoj vrhunac u sportu kojim se bavi.

Jedan od takvih primera je Milene Ranđelović iz Zaječara koj je odlučila de se iz svog rodnog grada preseli u Niš i posveti se powirliftingu. Uz to u ovom gradu nađe posao u svojoj struci  i nasatvi sa još ozbiljnijim treninzima pod budnim oko trenera kluba za snažene sportove „Pobedink“ iz Niša Miloša Savića i nije se pokajala što je tako uradila.

Na početku našeg razovora Milena sa osmehom na licu kaže: Dizanjem tegova počela sam da se bavim još sa svojih 15 godina rekretivno. Trenirala sam rukomet, fudbal,  boks, volim sve sportove . Međutim pristalica sam sportova koji traže da se njemu pristupi sa mnogo adrenalaina. Dase posle svakog treninga iz sebe izbaci sva negativna energija. Smatram da sport kojim se bavim osećam da je jak sport, osećam posle svakog treninga umor. To je pokazatelj da sam zaista trenirala dobro.

Bavljenje ovim sportom sve je počelo spontano. Moj talenat za ovim sportom primetio je trener iz Niša Miloš Savić i ta saradnja na relaciji Zaječar-Niš trajala je kratko. Pošto sam shvatila da je mnogo bolje da se preselim u Niš i budem tu na oko treneru Saviću prešla sam  i postala član kluba za jake sportove „Pobednik“ uz to našla sebi posao da bih imala egzistenciju za jedan normalan rad i život.

Ovim sportom sam počela da se bavim februara meseca 2018 godine  i posle nekoliko meseci treniranja došlo je i prvo zvanično takmičenje. Prvi moj zvanični nastup bio je na Državnom prvenstvu u Pančevu 26 maja 2018 godine. Zauzela sam treće mesto  u bench pressu u kategoriji do 63 kg. svoje težine  sa podgnuzom težinom od  62,5 kg.

Potom je usledio i moj drugi zvanični nastup na Državnom prvenstvu u Vranju 1 maja  2019 god. u kategoriji do 63 kg. gde sam osvojila prvo mesto  u disciplini – Total sa ukupnom težinom od 245 kg

Na sledećem Državnom prvenstvu održanog 30 novembra u Vladičinom Hanu u kategoriji do 72kg. svoje težine  u bech pressu sa podignutom težinom od 62,5kg. proglašena sam u konurenciji 23 žena za relativno najjaču  ženu na tom prvenstvu.

Na Međunarodnom takmičenju održanog u Nišu na “Gala Kup”     u powerliftingu osvojila sam drugo mesto  u  kategoriji do 72 kg u Total sa podignutih 322.5 kg ukupan skor svih tri disciplina u konurenciji 23 žena.

U narednoj godini Milena ima planove da na svim zvaničnim  takmičenjima učestvuje i da beleži još bolje rezultate nego ove što je postigla u minule dve godine od kako se bavi ovim sportom. A na pitanje dali je ovaj sport za žene koji je možda više za mušakrce, bila je jasna: Svaki sport koji postoji je podjednak za mušakrce i žene, zato i u ovom sportu koji je za snažne osobe i žene ima uspešne u ovom sportu. Zato sam se odlučila da se bavim ovim sportom jer mi odgovara kao sport. U njemu  možeš pokazati svoju jačinu i karaker jednog sportiste koji želi uspeh da postigne kroz jedan mukotrpan rad i odricanje.  Jer u svakom pa I u ovm sportu upornost I vera u sebe su bitni faktori za uspeh koji želite da postignete.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print