JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Oreol najboljeg stonoteniseru Živkoviću

Bojnik: U prelpoj Hali sportsova u Bojnku obavljeno je zvanično  proglašenje najboljih sportista, sportskih radnika i kolektiva za  2019 godinu u organizaciji Sportskog sveza opštine Bojnik.

Za najboljeg među najbolima za Sportistu godine u 2019 godini izabran je član Stonoteniserkog kluba “pusat reka” Vldan Živković. Koji je u ovoj godini mao 20 mečeva I sve rešio u svoju korist.

Prva nagarda za postignute rezultate i afirmaciji ženkog sporta u Bojnuku pripala je Ž.O.K Pusta reka-Kovač, koji se takmiči u  Okružnoj ligi Leskovac.

Druga nagrada uručena je karatisti  K.K Psuta reka iz Bojnika Aleksandru Stojanoviću osvajaču siaset medalja na raznim turnirima , zvaničnim takmičenjma u zemlji i inostarnstvu.

Nagdađen je priznanjem i Neboša Ilić član Stonoteniserkog kluba  Pusta reka-Bojnik, koji je sav svoj životni vek posvetio ovom sportu.

Nagrađen je priznanjem i Milovan Petrović član šahovskog kluba „Podgora“ iz Bojnika jedan od nastarijih klubova u čitavom Pustorečkopm kraju.

Potom su usledila priznanja za trenere i Školske pedagoge iz oblasti Fizičkog i Zdravstvenog vaspitanja.

Prva nagada uručena je Miroslavu Paniču profesoru u  Srednjoj školi u Bojniku, koji je jedno verme bio i aktivan trener u FK Pusta reka iz Bojnika.

Druga nagrada otišla je u ruke jednoj od legendi Pustoreškog fudbala Dejanu  Davidoviću koji je bio aktivan fudbaler mnogih klubova i FK Puste reke.

Nije  zaboravljena još jedna legenda  Bojničkog fudbala Predrag Vidojević sadašnji predsednik  FK  Pusta reka ujedno i još uvek aktivan fudbalerinače na  radnom mestu profesora Fizičkog vaspitanja u OŠ. Stojan Ljubić u Kosančiću.

Još jedana najstarija živa legenda Bojničkog fudbala koji je svoj fudbalski vek proveo u Bojniku a reč je o Dragiši Gopiću iz Bojnika.

Za ono što pruža sportistima u hali sportova  da bi se što bolje osećali  boravkom u njoj nagrađen je i direktor ove ustanove Dejan Stojanović .

Takođe je uručeno priznanje Sportskom savezu Niša i Lebana sa kojim ovaj Sportski savez ima dobru saradnju, naročito sa Niškim savezom.

Potom su usledile i one najvrednije nagarde. Bez onih bez kojih sport nebi bio ono što jesete trenutno u Bojniku da nisu na čelu lokalne samouprave  predsednik opštine Nebojša Nenadović i predsednik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović.

Za trenera godine izabran  je Igor Zdravković iz Karate kluba Pusta reka-Bojnik koji je svojim radom doprineo da veliki broj njegovih takmičara budu uspešni.

Za najbolji Sportski kolektiv u 2019 godini izabran je Planinarsko –Biciklistički klub  iz Bojnika, koji je imao niz svojih aktivnosti i sa pravom mu je pripalo to priznanje.

Za nabolju mladu nadu u 2019 godini proglašen je Veljko Davidović sin Dejana  Davidovića i još jedan dokaza da „iver ne pada daleko od klada“ inače je fudbaler u kategoriji petlića u FK Pusta reka iz Bojnika.

Za najbolju sportiskinju izabrana je Anabela Stefanović član Karate kluba „Pusta reka“ iz Bojnika i repezentativka Srbije u svojoj asocijaciji. Osvajač je zlatiih i srebrnih odličja na  Evropskim i Svetskim takmičenjima u svojoj asocijaciji.

Po završetku dodele nagrade  svim nagrađenim sportsitima i sportskim radnicima obratio se u ime lokalne samouprave predsednik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović rečima:

Poštovani sportsite, predsatvnici sportskih klubova i uduženja, prijatelji sporta predstavnici medija, profesori . Zadatak lokane samouprave pored ostalog je da stvaramo osnovne uslove za našu decu .  Za stvaranje osnovnih predrasuda za zdrav i normalan njihov život. Ova zgrada u kojoj se nalazimo pre sedam ili više godina izgledala je samo na jedno ruglo. Ličila je na jedan spomenik , imala je samo jedan kostur. Samo zahvaljujući vekioj inicijativi lokalne samouprve krenulo se sa jednom realizacijom jednog zadatka i stvranje osnovnih  uslova da deca koja ovde žive u našoj opštini da imaju osnovne uslove za rad i razvoj i za ostvarivanju svojih planova. Važno je u jednoj sredini posvetiti dovoljno pažnje njma mladima. Cilj je upotpunosti realizovan i deca će imati gde da se okupljaju i druže. Preostalo nam je mnogo posla oko još uređivanja sportskih terena u čitavoj opštini Bojnik. Zato činimo ogromene napore da odvojimo sredstava za te namene i da naša deca imaju iste uslove kao što imaju deca u velikim urbanim sredinama. Na kraju bih svim sportsitima i ljudima dobre namere naravno i vama ovde koji ste danas okupili  nagrađeni da poželim mnogo  sreće, zdravlja i još mnogo bolje rezultate u Novoj 2020 godini, kao i srećne predstojeće Božićne praznike koji su pred vama.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print