Medveđani na mapi Savate saveza Srbije

Medveđa: U Konferencijskoj Sali  Kulturnog Centra u Rumi minulog vikenda  najpre je održan seminar o dopingu u sportu. Seminar je otvorio Miodrag Rakić predsedik  Savate saveza Srbije , koji je ujedno bio i organizator  edukacije

Seminar je vodila dr. Marija Anđelković iz Antidoping Agencije Repubilke Srbije. Tema seminara je bila biloški pasoš sportsisa u cilju otkrivanja sportista koji uzimaju nedoszvoljena sredstva  u sportu  u cilju postizanja vrhunskih rezultata. Ovom seminaru bilo je prisutno 36 učesnika iz 17 klubova.

Potom je održan i seminar za sudije i trenere u Savateu. Seminar je vodio Maja Odzić predsednik Sudiske Komisije Internacionalne Savate Federacije       i Sudiske Komisije Savate Saveza Srbije. Ona je prisutnima objasnila  pravila suđenja  i procesi toka borbe na borilištu. Trenerski deo seminara vodio je Midrag Rakić  koji je sa sportistima kluba iz Rume objasnio i prikazao pravila borenja i demonstirao tehniku dozvoljenih i zabranjenih  udraca za vreme borbe u Savateu.Prisustvovalo je 29 sudija.

Nakon toga održan je Upravni Odbaor Savet Saveza Srbije kome je presedavao predsednik Midrag  Rakić na kojem je usvojen Izveštaj o radu za ovu 2019 godinu.

Takođe je predstavljen plan rada za narednu 2020m godinu. Zatim je po prvi put primljen u članstvo Aikido klub Jablanica iz Medveđe kao nova članica Savate saveza Srbije. Nakraju je zakazan novi Upravni Odbor za 11 janura 2020 godine koji će održati u Beogradu.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net