ТИМОЧАНИН – ЈАГОДИНА 3 : 2 ( 1 : 1 )

тадион: Градски, Гледаоца: 400, Судија: Станковић Бранислав (Бабушница) 7,5, Стрелци: Мишић у 13, И.Јовановић у 54 и Стојадиновић у 87 мин. из пенала за Тимочанин, а Ранђелов у 38 и Коцић у 84 мин. за Јагодину. Жути картони: Илић, Божић, Б. Јовановић и Здравковић, (Тимочанин), Чакић, Цмиљановић и Галић (Јагодина),

 

ТИМОЧАНИН: Б. Јовановић 7, Милојковић 7,5 Ср. Ранђеловић 7 (од 80 мин. Стојадиновић 7), С. Стојановић 7,5 , Здравковић 8, Н. Мишић 8, И. Јовановић 7,5 (од 61 мин. М. Стојановић 7), Илић 8 (од 90 мин. Ст. Ранђеловић -), Л. Петровић 7,5 Божић 7, Д. Петровић 7 (од 46 мин. Коцић 7,5)

 

ЈАГОДИНА: Ковачевић 7, Ђорђевић 6,5 (од 72 Марковић 6,5), Галић 7, Гајић 7, Цмиљановић 7,5 Богдановић 6,5 (од 58 Јоцић 6,5) Игнић – (од 30 Коцић 7), Јанковић 7, Костић 6,5 Ранђелов 7,5 Чакић 6,5 (од 72 мин. Радмановић 6,5)

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Мишић (Тимочанин)

 

Сусрет два стара спортска ривала припао је заслужено домаћем српсколигашу. Књажевачке фудбалске бебе су и након осам одиграних утакмица наставиле пролећни низ без пораза. Након краћег обостраног испитивања снага, већ у 13 минуту Тимочанин је повео. Димитрије Петровић је извео ударац из угла упутивши центаршут на другу стативу. Најприсебнији у скоку био је Никола Мишић и главом послао лопту у мрежу Ковачевића.

Након тога ређају се шансе Јагодинаца. У 18 минуту Цмиљановић је соло продор завршио шутем поред гола. У 35 минуту се истакао голман домаћих одбранивши шут са двадесетак метара тако што је лопту пребацио преко гола. У 38 минуту Цмиљанић проиграва Ранђелова на ивици казненог простора који упутивши снажан шут у оквир гола Јовановића поравнава резултат. Могли су Јагодинци и до потпуног преокрета али је у 40 минуту шут Ранђелова завршио у спољни део стативе.

Домаћи су узвратили у финишу утакмице. У последњем минуту извели су акцију у којој су учествовали сви нападачи. Добар центаршут Јовановића не користи Божић и са неколико метара шутира ка немоћном Ковачевићу али на жалост књажевачке публике високо преко гола.

Друго полувреме је почело шансом Божића. Потом је у 54 минуту Коцић послао лопту до Јовановића који користи њен одскок и волеј ударцем са неких шеснајест метара шаље лопту под пречку за ново вођство.

У 68 минуту Милош Стојановић грудима оставља повратну лопту Луки Петровићу који шутира али за мало преко гола. Десетак минута касније Божић и Коцић изводе добру акцију али је Ковачевић одбранио снажан шут Коцића.

Гости су играли ангажовано и предузимљиво. Покушавали су да дођу до изједначења што им је пошло за ногом у 84 минуту. Центаршут на другу стативу лоше су проценили одбрамбени играчи домаћих. Лопта је пала пред Коцића који најпре промашује а из другог покушаја погађа лопту и шаље је у ближи угао немоћног Јовановића.

Када се чинило да ће се сусрет завршити без победника домаћи су извели добар напад. У срцу шеснајестерца оборен је Здравковић па је досуђен пенал. Сигуран са беле тачке био је искусни Стојадиновић пославши лопту по земљи у једну а Ковачевића у другу страну.

Аца Стојановић

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net