JugSport.net

sportski portal južne Srbije

TIMOČANIN – JAGODINA 3 : 2 ( 1 : 1 )

tadion: Gradski, Gledaoca: 400, Sudija: Stanković Branislav (Babušnica) 7,5, Strelci: Mišić u 13, I.Jovanović u 54 i Stojadinović u 87 min. iz penala za Timočanin, a Ranđelov u 38 i Kocić u 84 min. za Jagodinu. Žuti kartoni: Ilić, Božić, B. Jovanović i Zdravković, (Timočanin), Čakić, Cmiljanović i Galić (Jagodina),

 

TIMOČANIN: B. Jovanović 7, Milojković 7,5 Sr. Ranđelović 7 (od 80 min. Stojadinović 7), S. Stojanović 7,5 , Zdravković 8, N. Mišić 8, I. Jovanović 7,5 (od 61 min. M. Stojanović 7), Ilić 8 (od 90 min. St. Ranđelović -), L. Petrović 7,5 Božić 7, D. Petrović 7 (od 46 min. Kocić 7,5)

 

JAGODINA: Kovačević 7, Đorđević 6,5 (od 72 Marković 6,5), Galić 7, Gajić 7, Cmiljanović 7,5 Bogdanović 6,5 (od 58 Jocić 6,5) Ignić – (od 30 Kocić 7), Janković 7, Kostić 6,5 Ranđelov 7,5 Čakić 6,5 (od 72 min. Radmanović 6,5)

IGRAČ UTAKMICE: Mišić (Timočanin)

 

Susret dva stara sportska rivala pripao je zasluženo domaćem srpskoligašu. Knjaževačke fudbalske bebe su i nakon osam odigranih utakmica nastavile prolećni niz bez poraza. Nakon kraćeg obostranog ispitivanja snaga, već u 13 minutu Timočanin je poveo. Dimitrije Petrović je izveo udarac iz ugla uputivši centaršut na drugu stativu. Najprisebniji u skoku bio je Nikola Mišić i glavom poslao loptu u mrežu Kovačevića.

Nakon toga ređaju se šanse Jagodinaca. U 18 minutu Cmiljanović je solo prodor završio šutem pored gola. U 35 minutu se istakao golman domaćih odbranivši šut sa dvadesetak metara tako što je loptu prebacio preko gola. U 38 minutu Cmiljanić proigrava Ranđelova na ivici kaznenog prostora koji uputivši snažan šut u okvir gola Jovanovića poravnava rezultat. Mogli su Jagodinci i do potpunog preokreta ali je u 40 minutu šut Ranđelova završio u spoljni deo stative.

Domaći su uzvratili u finišu utakmice. U poslednjem minutu izveli su akciju u kojoj su učestvovali svi napadači. Dobar centaršut Jovanovića ne koristi Božić i sa nekoliko metara šutira ka nemoćnom Kovačeviću ali na žalost knjaževačke publike visoko preko gola.

Drugo poluvreme je počelo šansom Božića. Potom je u 54 minutu Kocić poslao loptu do Jovanovića koji koristi njen odskok i volej udarcem sa nekih šesnajest metara šalje loptu pod prečku za novo vođstvo.

U 68 minutu Miloš Stojanović grudima ostavlja povratnu loptu Luki Petroviću koji šutira ali za malo preko gola. Desetak minuta kasnije Božić i Kocić izvode dobru akciju ali je Kovačević odbranio snažan šut Kocića.

Gosti su igrali angažovano i preduzimljivo. Pokušavali su da dođu do izjednačenja što im je pošlo za nogom u 84 minutu. Centaršut na drugu stativu loše su procenili odbrambeni igrači domaćih. Lopta je pala pred Kocića koji najpre promašuje a iz drugog pokušaja pogađa loptu i šalje je u bliži ugao nemoćnog Jovanovića.

Kada se činilo da će se susret završiti bez pobednika domaći su izveli dobar napad. U srcu šesnajesterca oboren je Zdravković pa je dosuđen penal. Siguran sa bele tačke bio je iskusni Stojadinović poslavši loptu po zemlji u jednu a Kovačevića u drugu stranu.

Aca Stojanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print