JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Garda Vojske Srbije dodelila zahvalnice u čast 190 godina osnivanja jedinice

Komandant Garde Vojske Srbije, general-major Milomir Todorović, uručio je danas zahvalnice pojedincima koji su promovisali i dali značajan doprinos ugledu Garde.

Ađutant predsednika Republike Srbije, general Todorović danas je uručio priznanje predsedniku opštine Medveđa, dr Nebojši Arsiću za izuzetan doprinos časti i ugledu garde, a povodom 190 godina od osnivanja ove elitne jedinice Vojske Srbije.

Garda nastavlja tradiciju srpskih gardijskih jedinica dugu skoro dva veka. Prva gardijska jedinica u Srbiji formirana je na osnovu naredbe knjaza Miloša Obrenovića na Đurđevdan, 6. maja 1830. godine u Požarevcu, i ta jedinica je nosila ime „Gvardija”.

Predsednik opštine, Nebojša Arsić je istakao da je mu je ukazana velika čast da se nađe u stroju izabranih. “Za mene lično, ali mogu slobodno reći i za opštinu Medveđa,

ovo priznanje veoma znači, obzirom da je uručeno u godini obeležavanja jubileja 190. godina postojanja jednice. Veliko hvala Gardi Vojske Srbije, a posebno generalu Milomiru Todoroviću na ukazanoj časti.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print