JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Subotnji derbi u Bošnjacu pobuđuje pažnju

Bošnjace: Svi putevi na dobroj fudbalskoj predstavi na „ južnoj pruzi“ ovig vikenda vode na stadinu jedinstva iz Bošnjaca, gde će megdan odmeriti u okviru 15 kola prvenstva Srpske lige –istok između domaćeg Jedinstva i Pirotskog Radničkog, koji želi ekspresni povratak nazad u Prvoj ligi Srbije. Lider prvenstva je trenutno Temnić 1924 iz Varvarina sa 37 bodova, drugi je Radnički sa 34, dok Jedinstvo iz Bošnjaca zauzima osmu pozicuj na tabeli sa 22 osvojenih bodova.

Da li je to malo ili ne za domaćina, koji je posle tri uzastopna poraza, pobedio dva puta i želi da po treći put za redom ostvari pobedu i tako mirno uđe u samoj jesenjoj završnici gde je ostalo da se odigra još dva kola.Pobeda i blistava igra pulena trenera Srđana Kocića i njeogvog pomoćnika imenjaka Stojanovića u Mrštanu u najboljoj igri ove jeseni daje za pravo da se nadaju pobedi. U duelu sa gostima iz Pirota biće vraški teško, ali svi igrači su raspooloženi i spremni da na leđa polože uvaženog gosta. Svakako jedan od najzaslužnih za pobedu u Mrštanu je isksuni Nenad Mitrović koji dobrim igrama ove jeseni sa pravom stekao simpatije u Bošnjacu.

Pred duel sa Radničkom kaže: Igrali smo dobro u Mrštanu, gde smo još jednom pokazali da imamo dobar, mlad i poletan tim koji je spreman da se sa svakim nadigrava. Pokazali smo da znamo da igramo fudbal. U gosete nam doslazi drugoplasirni tim na tabeli,koji je dobra ekipa, bori se za ekspresni povratak u Prvoj ligi srbije. Sigurno nam dolaze bez bele zastave, spremni da pobede ukoliko im mi to budemo dozvolili. Igramo na našem terenu gde drugog izbora nemamo osim pobede. Na svakoj pa i ovoj utakmci ulazimo sa namerom da pobedimo. Neka posebna motivacija ne postoji od pomisao da nam dolaze Piroćanci, jedan od najboljih timova u ovom rangu. Oni su samo motiv da igramo još bolje nego što smo odigrali u Mrštanu. Samo tako možemo doći do nova tri boda. Biće po meni utakmica za sve fudbalske sladokusce, jer se očekuje dolazaik navijača iz čitavog Jablaičkog kraja. U ime mojih klupskih drugova pozivam sve navijače posebno one naše vatrene iz samog Bošnjaca , da dođu u što većem broju i pomognu nam da se na kraju svi zalednički radujemo novoj pobedi bio je jasan Mitrović.

Pobedu nad ekipim Moravac – Oriona klupska uporava kluba je znala da tu vrednu pobedu nagradi sve aktere, pa će sigrno i pred ovu utakmcu biti motivacije da jedan mlad i poletan tim ponovo nadvisi svoje mogućnosti i pobedi, što bi bila potvrda da pobeda u prošlom koju nije bila slučajnost, već plod dobre igre čitavog tima, koji je u prvo vreme dostigo željenu formu u zvršnici jesenjg dela prvenstva.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print