JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Praznik fudbala u Prokuplju

Derbi 12 kola Zona – zapad odigran u Aleksandrovcu završen je bez pogodaka. Slađa polovina više odgovara gostima iz Prokuplja, ma da su im ljuti protivnici komšije iz Kuršumlije umakli za dva boda, posle ovog  odigranog kola. Ali več u narednom kolu u Prokuplju pada odluka o jesenjem prvaku,kada im u goste dolazi OFK Kosanica. Nakon utakmice u Aleksandrovcu oglasio se šef struke OFK Topličanina Miodrag Savić nedašnja legenda Niškog Radničkog iz perioda kada je „ Real sa Nišave“ bio u Evropi tim za repekt. Izneo je svoje viđenje sa derbija u Aleksandrovcu, da je sve bilo kako treba, kako suđenje tako I gostoprimstvo domaćina.

Na utakmci u Aleksandrovcu otuptovali smo sa željom da se pre svega nadigravmo sa domaćinom. S obzirom da sam u tom klubu bio trener i dobro poznajem snagu domaćina, u duel smo ušli krajnje oprezno. Što se tiče samog toka utakmice, kao trener koji vodim tim sa klupe ponašao sam se u granicama fer i korktnog ponašanja, sa naravno sitnim prigovorima na olduke sudija. Ali nijednog trenutka nisam prešao granicu tog nesportskog ponašanja da bi glavni sudija ove utakmice Slobodan Mitrović iz Jagodine imao razloga da me udalji iz restrektivnog protora.Kad sam kod sudije Mitrovića  mogu da kažem da smo svi u klubu zadovljini njegovim deljenjem fudbalske pravde. Kad bi ovakvog suđenja bilo na svim utakmicama decidirano tvrdim da bi kvalitet fudbala bio mnogo bolji. Protesti gostiju odnosno, ono što je napisano u izveštaju sa ove utakmice ne ide u prilog dobrobit fudbalu. Kod prve situacije oko ofsajda u 52 minutu  tu nema nikavih dvojbi da su sudije pogrešile, pomoćik je signaizirao na vreme , držao zastavicu visoko podignutu, što je glavni sudija to uvažio. Zatim pokušaj napdača domačih Lapčevića da u samom finišu iscenira kazneni udarac, što sudija Mitrović nije naseo na njegovo simulirnje je za svaku pohvalu, jer je imao snage  i oldučnosti da ne pokaže na penal, koji opšte nije postojao. Što se tiče prijema od starne domaćina  imamo smao reči hvale, nije bilo nikavih problema. Ipak kad se sve sabere i oduzme mi smo zadovoljni osvajanjem boda.

Šef struke OFK Topličanina Miodrag Savić – Foto V. Stevanović

Već od prvog dana ove nedelje svi smo okrenuti se jesenjem derbiju   kada nam u goste  u nedelju  dolazi trenutni lider na tabeli oFK Kosanica iz Kuršumije, koji nam beži trenutno dva boda. Biće to derbi jeseni dva kluba iz Topličkog okruga, koji podjednako pretendujemo na sam vrh tabele.  Respektujemo goste, jer unjihovim redovima ponovo igraju nekoliko fudbalera koji su u prošlom prvenstvu brnili boje našeg kluba.  Mi smo sada mlad ali poletan tim I uzdamo se u našu mladost. Nama nekako u poslednje vreme se događa da igramo sve derbi pred svoijom pubilokom koje odlučuju o samom vrhu na tabeli. Očekujemo jednu dobru fudbalsku predstavu, pune tribune I verujem da će u nedelju biti praznik fudbala ne samo u Prokuplju , već u čitavoj Toplici. Pozivam naše verene navijače da dođu u šro većem broju I pomognu nam da ponovo preduzmemo lidersku poticiju na tabeli I poslednja dva kola da pokušamo da jesen okončamo kao lideri Zona- zapad poručio je na kraju šef struke Miodrag  Savić legenda Topličkog fudbala.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print