JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Simultanka u drugom delu

Divna fudbaska predstava u Mrštanu. Vremenski uslovi, teren, prepune tribine, uz dobro suđenje sudije Jovana Đorđevića iz Vrnja, kao i oldična igra gostiju iz Bošnjaca naročito u drugom delu igre kada su ih nadvisili u svim elemtima fudbalske igre. Postigli dva pogotka,  uz to propustili nekoliko još izgledih prilika , da ta arzlika bude izražena sa još većom ralikom. Domaći su tek u finišu utakmice kada je gost odlučio da čuva stečenu predost , postigli  drugi pogodak, što je prema onome što su pokazali bilo premalo da se izbegne poraz pred razigranim pulenima trenera Srđana Kocića, koji je znajući snagu domaćina znalački vodio tim sa klupe čitavog toka susreta i na kraju zasluženo bio pobednik.

Možda će neko od onih poznavaoca fudbala tražiti neku „ dlaku u jajetu“  da je mogo drugačije da bude. Da je bilo lošeg suđenja ili da gost nije nadigrao domaćina, onda to nebi imalo smisla jer svako ko je bio na derbiju u Mrštanu, samo navijački može da bude pristrasan. Sve je bilo kako treba pa i objektivana publika gde je bilo veći broj navijača iz Bošnjaca po završetku utakmice je konstantovala da je derbi bio na visini, možda na momente tok utakmice iznad ranga takmiečnja. Serija domačina je prekinuta, gosti iz bošnjaca su odneli ceo plen potpuno zasluženo i već sve misli okreću ka subotnjem derbiju jeseni kada im u goste dolazi Radnički iz Pirota, pretendant na sam vrh tabele.

Ćitave nedelje sam kovao plan i taktiku kako da se suprostavimo favorizovanom domaćinu, koji je posebno na svom terenu neumoljiv i igra dobro. Znao sam da su u timu domaćian sve sami znalci fudbala i nebih posebno izdvajao nikog od njih. Ocena izveštača sa ove utakmice s eni u kom smislu ne poklapaju sa ono što je prikazano na terenu. Naročito za moje igrače, koji su odigrali utakmicu, ispoštovali sve moje zahteve koje sma im postavio pred početak i naročito na poluvremenu utakmice kada sam uvideo kako mogu da ih u durgom delu  nadvisim i pobedim.

Ostaje samo žal što smo pri voćstvu od dva goila razlike tu razliku još uvećali da bude izraženija. U mom timu nebih nikog posebno izdvajao, svi su dali svoj maksimum na terenu i ovo je po meni naša najbolja partija ove jeseni.  Uz dobro suđenje sudije iz Vranja Jovana Đorđevića , koji je bio na svakom delu terena pomoglo je mojim igračima da odigraju kako znaju i umeju. Pobeda je velika, ali će dobiti još više na težini ukoliko i naredne subote kada nam u goste dolazi Radnički iz Pirota  pokažemo da trijunf u Mrštanu nije bio slučajnost, već plod jedne naše dobre igre. Još jednom bih se na kraju zahvalio našim navijačima, koji su put Mrštana došli u velikom broju i pomogli nam sa tribina da stignemo do ovako vredne pobede. Takođe sve pohvale domaćim igračima na jednoj fer i korektnoj igri čitavog toka sureta završio je vidno raspoloženi šef struke Bošnjačana Srđan Kocić, koji je još jednom pokazao da je dobar u svom poslu koji obavlja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print