JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Briljantne Lebančanke

Lebane: Hala sportova  kraj Jablanice. Gledlaca 200. Sudiksi par: Stefan Petrović ( Leskovac) – Vldan Mitić  ( Niš). Sedmerci: Radan 2/2, Jagodina 4/0. Iskljuečnja Radan 6 min. , Jagodina 16 min.

RK RADAN: Đorđević, Stošić 3, Natalija (Z) Stanković 6, Tošić , Natalija (N) Stanković 4, Marković , A. Stanković , Tomović 4, Stoiljković, Marta Stanković 8, Marjanović.

ŽRK JAGODINA: Sivčev 1, Mitić 1, Janković 2, Antić , Filipović, M. Milosavljević 2, Nikolić 1, Stojadinović , Ristić, Milovanović, D. Stojanović 5, Stanojević, Marković 4, E. Milosavljević , Jovanović,

Igrač utakmice: Marta Stanković

Milna je bila biti u hali sportova u Lebanu, gde su megdran odmerile rukometašice Radana i gođće iz Jagodine, koje su nadigrane bile u svim elementima rukometne igre. I ako daleko brojnije na terenu, organizovanje kao klub naročito u finansiskom delu, za razliku od domaće rukometašice koje jedva sastavljaju kraj sa krajem  naprosto su bile ponižene od domaćina pre svega borbenošću, željom i voljom za pobedom, što je i oldučilo pobednika. U prvom poluvremenu vodila se bespoštenda borba i rezultat je na krajutog dela  bio samo jedan pogodak (8:7)  u korist srčane i borbene domaće rukometašice.

U drugom poluvremenu koje su domaće rukometašice dobile čak sa 8 golova razlike ( 18:9)  do pobede su došle briljantnom igrom i odbranama na golu Ljubice Marjanovića , što govori podatak da su gošće  od 4 sedmerca  nisu iskoristile nijedan ( 3 odbrane  i 1 promašaj)  i briljantne igre najboljeg pojedinca utakmice sa 8 golova Marte Stanković, kao i Tomovićeve u odbrani, koja je stigla i da postigne 4 pogotka.

Nesporan je učinak svih rukometašica ali su briljirale još obe Natalije Stanković sa 6 odnosno 4 golova. Vredna pobeda koja ih je zadržala u samom vrhu tabele, što je jedna opomena da se ovom ženskom rukometnom klubu treba daleko više posvetiti pažnja u njihovom radu i postojanju jer ove borbene i obdarene rukoetašice to zaslužuju da podjednako stanu rame uz rame sa svojim kolegenicama u ovo rangu gde se sa upehom takmiče i beleže dobre rezulate.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print